Bagi kakzu antare talam yang sedap...rase ubi kayunye sungguh tradisional....serat2 ubi kayu tuu terase begitu lemak.Jom kite layannnnnnnnnnn resepi nye
TALAM UBI.
bahan2
700 gm ubi kayu parut
400 ml santan
200 gm gula merah
100 gm gula pasir
CARE CARE
1. Panaskan santan,gula merah dan gula dan daun pandan hingge gula hancur.
2. Gaul bersame ubi kayu parut dan masukkan ke dalam loyang petak 10 x 10 yang dialas plastik.
3. Kukus hingge masak.Kukus selame 20 minit
bahagian atas
1000 ml santan
70 gm tepung jagung
70 gm teoung beras
1 tsp garam
1. Bancuh kesemue bahan dan kacau atas api hingge naik wap.
2. tuang keatas lapisan bawah.
3. Kukus selame 25 hingge 30 mimit.
gune loyang 10x10.
No comments:
Post a Comment