sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 18 November 2011

RED VELVET CAKES PIC






SALAM buat teman teman kakzu...RVC CAKES @ red velvet cake atau kek merah namenye...layanzzzzz kek merah ni ye.....
kek merah ni di tempah oleh teman   fb kakzu mazwita dari damansara.....

Wednesday, 16 November 2011

KEK KEJU DURIAN



Antare cheesecakes pilhan.Tak rugi mencube nye ,Insyaallah sedap tauu, bau dan rase duriannye walla pio. Kepade  peminat durian, inilah masenye mempelbagaikan buah durian anda...makan ketike sejuk sejuk..fffuhhh mesti makan sampai pejam mate...

BAHAN BAHAN

200 gm biskut digestive
100 gm butter
* hancurkan biskut dan masukkan butter cair.Kacau sebati dan tekan padat ke dalam loyang 7 x 7 .Sejukkan dalam petisejuk selame 20 minit.

25O gm cheesecream
250 gm non dairy whipping cream
250 gm isi durian
100 gm gula castor
2 sudu besar madu
2 tbsp gelatin halal
60 ml air panas

CARE CARE

1. Putar whippingcream hingge kental dan softpeak.Simpan dalam petisejuk sebentar
2. Putar cheesecream , gula dan isi durian hingge kembang dan lembut
3. Cairkan gelatin dengan air panas.Kacau hingge gelatin larut.Masukkan gelatin ke dalam adunan keju
4. Campurkan adunan keju dan whipping putar tadi dan kacau dengan kaedah kaup balik perlahan.
5. Tuang dunan ke dalam loyang loose tin yang boleh di buka bawah nye.
6. Simpan dalam petisejuk selame 5 jam.







Tuesday, 15 November 2011

WALNUT PISANG MUFFIN



MUFFIN YANG LEMBUT DAN GEBUS....HARUS DI CUBE YE TEMAN TEMAN....

WALNUT PISANG MUFFIN ( RESEPI FROM 'MY RESEPI' DAN JUNE AHMAD )


bahan A:
2 cwn tpg gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat


bahan B:
1 cwn pisang emas lecek
2 biji telor 
1 cwn gula perang
1 cwn minyak masak
sedikit garam
50 gm kismis hitam ( KAKZU TAMBAH )
100 gm walnut ( KAKZU TAMBAH )


CARE CARE


1. Ayak bahan A masuk dalam mangkuk
2. Kocok kan telur, masukkan gula, kacau sebati dengan senduk
3. Masukkan minyak dan pisang lecek dan sedikit garam
4. Akhir sekali masukkan tepung, walnut dan kismis
5.Masukkan ke dalam acuan muffin
6. Bakar pade suhu 180 darjah selame 30 minit
7. Adunan ini tak perlukan mixer, hanye kacau dengan senduk.

Monday, 14 November 2011

FOTOSHOOT










Salam buat teman2 kkzu semue....maafkan kkzu  ye sejak  due menjak ni kkzu tk sempat update resepi2 baru, mase kkzu agak terhad sbb ade tempahan kek2 walaupun tak banyak sangat tapi kkzu buat keje semue dalam satu mase , ade resepi2 yang dah menanti giliran nak masuk, insyaallah nanti ye bile  kakzu betul betul ade kelapangan kkzu masukkan respi2 baru ye...
Semalam hari yng wallla sebuk buat kkzu...ILA n ABANG KAMERA MAN dari MAJALAH  SAJI datang romah kkzu buat fotoshoot beberape resepi...dan shoot gambar kkzu jugak...alahai moge2 gambar kkzu cun lerrr bile keluar magazine bulan january 2012 nanti ye..heheee..
Ade jugak nanti artikel kisah hidup kkzu yng tak seberape tuu...gambar yng kkzu shoot kat  fb ala2 biase tetapi dalam magazine dah tentuu shoot nye lebih profesional.....walaupun kek2 nya biase2 je....
wookey...salam sayang dari kkzu arrrrrr...muahhhsssszzzzz....