sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 21 December 2012

2 tiers cake kawin

 hai..!!

Kek 2 tiers kaler biru ini bersize 9 inci dan 7 inci
RED VELVET CAKE 9 inci rm 85
CARROT CAKES @ RVC  7 ini RM 50
Ber cheese cream.

Total termasuk tiang kek rm 140
Delivery rm 10 ke sekitar lembah kelang kecuali Shah Alam rm 15




RVC @ carrot cakes




Kek 2 tiers kaler merah ni bersize 9 inci dan 7 inci
RED VELVET CAKE 9 inci rm 85
CARROT CAKES @ RVC  7 ini RM 50
Ber cheese cream.

Thursday, 20 December 2012

Coklat keping berlorek




 Hai !!

JUMPE LAGI KITE..kkzu nak tunjukkan cara nak buat coklat keping berlorek lak ye.Actually photo ni dah lame kkzu amik dan letak kat FB tapi kkzu nak letak kat blog laaa pulak ye.Sebab kekadang kan ramai yang tak suke bukak FB dan takde  account FB pun kan. kalo gitu layan zzz je blog blog ye.Tapi kalo ade account FB jangan ketinggalan jenguk ke DAPUR-KAKZU ye..



 Langkah pertama bentangkan sehelai kertas baking kat atas loyang ( bakar biskut tuu )  lebar 12 x12 lebih cun ye.Keje pun senang lebih kemas dan tak kotor meja tuu kang.

 Langkah kedua cairkan coklat masakan hitam

 Langkah ketige tuang coklat masakan tuu kat atas kertas tadi

 Ratakan ikut nak tebal mana tauuu

 Cairkan pulak coklat masakan putih dan masukkan dalam plastik piping dan lorekkan ikut suka hati nak corak ape. KKZU buat zig zag je.
Masukkan dalam petisejuk lima minit ( letak atas loyang tadi lebih senang nak angkat ). Keluarkan semula dan potong lah gune pisau ikut nak bentuk ape..

 haaaa gini potong nye tauu. Lepas potong masukkan semula dalam petisejuk dan keraskan coklat secukupnye baru boleh di tarik ( angkat ) coklat keping tu


 ni die..

 Ini ade lah contoh nye yang dah di letakkan kat kek, JIMAT  kan buat sendiri..



Wednesday, 19 December 2012

Coklat sarang lebah


Hai..!!

Gini kome akak nak tunjukkan cara cara nak buat coklat keping @ sarang lebah ni ye
Mula mula beli plastik letop2 ni kat bakery. Kekadang kat tong tong biskut pun ade kan. Kalo beli pun rege nye murah bebeno. KKzu beli kat BAKERY WITH YEN kat bangi. Sepeket 3 ringgit jek.
Berkeping keping isinye, tapi idok lerr teman kighe pulok.


Langkah kedua, cairkan coklat masakan putih dan letak kat atas plastik tuu.Bior kan kering jap coklat tuu.


Langkah ke tige, cairkan pulok coklat masakan hitam , tepek kat atas coklat masakan putih tuu pulok.
Biorkan coklat tuu keras.Masukkan dalam petisejuk ye kome supaye   bior coklat tuu  cepat keras dan boleh laaa di tanggalkan  dari plastik tuu.



HAAAA gini ghupenye, senang bebeno nak tanggei.
Patah patah kan laaa or what ever you want nak bentuk ape.


Ni contohnye coklat keping tuu ye ..

ni pun..


Tuesday, 18 December 2012

cakes lagiiiiiii

RUSSIAN BLACK WHITE CAKE

Hai..!!

layan ssss je gambar kek kek dari DAPURKAKZU ye sayangg ..

KEK COKLAT MOIST

KAPKEK COKLAT MOIST

KEK COKLAT MOIST

BUTTER KEK

RVC

BUTTER CAKE CHEESECREAM

CCMC
KEK COKLAT MOIST


MARBLE CHEESE BROWNIES



RED VELVET

RUSSIAN KEK

COKLAT INDULGENT

RVC

CARROT CAKES

RVC

RAINBOW CAKE

CCMC

CCMC

CCMC
COKLAT CHEESE MOIST CAKE

MASCARPONE TIRAMITSU CAKE

KAKZU..heeeee

Sunday, 16 December 2012

Mari belajar


Hai..!! jumpe lagi kite.
Sekitar perjumpaan sabtu dan ahad di DAPURKAKZU
15 dis 2012

Salina dari puchong
Sedang melepe rainbow cake



Rainbow cake & kek coklat moist

 Kebetulan semalam nye adelah besday anak saudara ina, makenye kek belajar tuu terus di deco kan untuk kek besday .



Abaikan aje kesepahan tuu ye, nnti kite kemas elok elok.
16 dis 2012




3 kek sekali belajar ~ rvc, russian cake & marble cheese brownies


16 dis 2012
Ijat, Ros dan Ila. ~ Puchong

Kelas akan di adakan setiap hari Selasa, Sabtu dan Ahad . Mase bermula jam 9 pagi hingge selesai ( lebih kurang jam 2.30 petang dah selesai ). .Hanye 2 kek untuk 1 hari ye. Jike belajar kek senang senang boleh belajar 3 jenis kek. Tarikh dan kek nye anda boleh pilih nak belajar yang mana .Hanye perlu membawa BEKAS untuk mengisi kek di bawa pulang dan bawa hati yang tenang dan senyuman yang manis ~ itu aje ~ senyum sikit..

Boleh datang seorang ( BAWAK BALIK KEK PENUH ) , 2 orang ( kek belah 2 ~ bawak balik ) @ tiga orang ( kek belah 3 ~ bawak balik ) ( maksima ) ~ jike melebihi seorang bayaran nye akan di cas setiap seorang ( masih bayaran yang sama, hanye xtra sedikit sahaja ) . Jike datang seorang bayaran nye di kire mengikut harge yang tertera ( kek bawak balik 2 biji )... Kek akan di buat bersama sama ye.

Bayaran nye bergantung kepade jenis kek .Deposit RM100 di perlukan pade setiap booking tarikh belajar.No account akan di beri kemudian.


ALAMAT :

No 46, jalan 3/20
Bandar Bukit Mahkota
Bangi
Selangor
( rumah teres setingkat )
info: IKUT HIGHWAY KL SEREMBAN ~ MASUK TOL PUTRA MAHKOTA ~ JUMPE TRAFFIC LIGHT ~ JALAN TERUS JUMPE PETRONAS ~ MASUK KANAN ~ JALAN TERUS JUMPE SURAU AL MUJAHIRIN ~ haaaa itulah seksyen 3, carik carik laaa lorong 3/20 ye ..

phone ~ 017 6331252
~ bersebelahan Bandar Sri Putra dan Kolej Islam ( kuis )~

Mule : 9 pagi hingge selesai ~ (tolong tepati mase ini )

Antarenye
1. Tiramitsu ~ rm160
2. Walnut Carrot Cake ~ rm 150
3. Caramel Cake ~ rm 80
4. Red Velvet Cakes ~ rm 150
5. Red Velvet Cupcakes ~ rm 150
6. Marble Cheese Brownies ~ rm 120
7. Rainbow cakes ~ rm170
8. Coklat Cheese Moist Cakes ~ CCMC ~ rm120
9. Black White Russian Cakes ~ rm160
10. Membuat spounge cakes ( blueberry & strawberry cakes ) dan Melepe freshcream pade kek ~ rm 140
11. Durian cheese cakes ( unbake )~ rm 100
12..Oreo Blueberry cheesecake ~ rm 150
13.Cotton cheese cake with blueberry & topping ~ rm 120
14. Apam dot dot dan apam merekah ~ rm 100
15. Kek coklat moist with ganache topping ~ rm 120
16. Membuat asas cupcakes dan topping. ~ rm 140
17. Coklat indulgent ~ rm 170
18. Lapis cheezy cheese & Tutty fruty desert ~ rm 150
19. Kek coklat kukus with ganache ~ rm 120