sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 28 February 2012

KEK KAWIN


Bahagian bawah kek ialah Rainbow cakes italian buttercream 11 inci
Bahagian atas kek ialah Red velvet cakes cheesecream 9 inci



Rainbow cakes italian buttercream


Pade 26 hb februari lalu berlangsung perkahwinan NADIA SANIP di Restoran Nelayan Tasik Titiwangsa, kuala lumpur..Kek 2 tingkat ini ditempah oleh adik diana, nadia .Diana adelah rakan fb kkzu nun dok jauh kat penang tapi terase dekat dengan diana sebab diana selalu call kkzu....kan kan..
Kkzu juge dijemput meraikan majlis perkahwinan ini di tempat yang esotik kemelayuannye, cantik sungguh lokasinye.Penuh dengan elemen kekayuan dan masakannye sedap sedap belake.Terime kasih ye diana dan lieya sudi jemput kkzu.Lain kali jemput lagi tauuuu...heeee

Monday, 27 February 2012

LOREKAN BROWNIES

Assalamualaikum....yohooooo lamenye kkzu tk jumpe geng blog...ade problem sikit pc ni haaaa, pastu agak sebuk jugak dengan urusan seharian.Harap harap semua sihat ye hendaknye. Kkzu pun mencari cari kearah kehidupan yang lebih baik dunia dan akhirat.Adat lah sebagai manusia yang di hidup di muka bumi ade pasti ade dugaan yang melanda kan.Allah menguji kite sebenarnye dan memberi peluang kepade kite agar bertambah dekat pade nye.

' haruslah kite fahami bahawa ALLAH SWT sentiase menentukan yang terbaik untuk kite.Jike kite di timpa kesusahan, ia adelah kerane kesilapan kite dan kelalaian diri kite sendiri.Namun jike sudah berusaha sedaya upaya untuk mendekatkan diri kepade ALLAH SWT tetapi masih dilanda musibah, maka bersyukurlah kerana ALLAH SWT sedang mengampunkan dosa kite dan mengangkat martabat kite di sisinye.

FIRMAN ALLAH SWT dalam surah ar-ra'd;22


HURMMMM, mari kite suke suke kan hati masuk ke dalam dapur kkzu.Jom lorek lorek.Sebenarnye kat wall fb dah lame masuk, kat blog je baru kkzu nak tayang, ramai yang tanye cammane nak buat lorek bentuk corak batik ni.


mule mule dot dotkan filling@ adunan coklat tuu  macam gini.


Tambah kapsyen
Ambil lidi dan lorekkan ke kanan, kiri, depan dan belakang, insyaallah akan jadik lorekan corak batik tu.Dah lorek baru di bakar adunan brownies ini.