sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 17 December 2011

MIXER BUDGET


Mixer besar tak sampai 800 ringgit , speed laju , kalau ade budget lebih boleh beli brand berjename yang lebih power.


Mixer kecik tapi sape sangke power nye hampir menyamai mixer besar tuu...

Kawan kawan kkzu mencari mixer ke.....banyak jenis mixer di pasaran sekarang ni. Murah mahal semue ade, pilih aje ikut budget masing masing. Untuk mixer besar kkzu tak recomen mane mane sebab bergantung pade kewangan anda. Jike ade budget lebih boleh beli yang berjename terkenal, dalam @ luar negare.

Tetapi untuk mixer kecik kkzu recomen mixer CORNEL MODEL CSM 8007 berkuasa 250 watt dan ade 5 speed tersangat laju campor 1 kelajuan turbo.Harge untuk mixer kecik di pasaran lebih kurang je semue jename. Antare 80 ringgit ke 100 lebih sikit je.Gune mixer kecik pun berbaloi dik..insyaallah kek kek akan menjadik dengan jaye nye jugak bergantung pade air tangan kite sebenarnye.

Lain orang lain pandang, setengah orang kate pembakers harus ade mixer besar baru power dan ade style , bagi kkzu takde maknenye, kalau tangan kite dah ade seni buat kek insyaallah kek akan naik gebu TETAPI kalau ade budget besar beli laaaa mixer besar. ape salah nye kan...kkzu bercerite pade mereke mereke yang budget kecik, jangan gusar , beli micer kecik pun jadi lerrrrr.

Teringat mase kkzu kecik kecik dulu bile nak buat butter kek kene bergotong royong., ape tak nye semue nye putar dengan tangan, mase zaman dulu mane ade mixer bagai.Kot ade pun mak tak beli...heeeee.Sorang putar telo yang gune pemutar gegelong tu, sorang lagi putar marjerin, bepeloh dek nak menyiapkan sebijik kek tapi mase tuuu mane tauuu susah, suke lagi ade lerr sebab nak makan kek kan.Oven nye lak dah pasti oven kotak hitam tuuu. Masih ade jual lagi oven tuu tauu...65 ringgit kalau tak silap. Cube sekarang suruh buat kek putar gune tangan. kompom takmau buat punye, alamatnye beli kat kedai aje lerrrrr....ngaku ngaku.....

Thursday, 15 December 2011

CAKES 12







LAYAN AJE GAMBAR GAMBAR KEK NI YE.....HAPPY NICE DAY..