INTAI INTAI DAPOR KAKZU.TERIME KASIH KERANE SUDI MENJENGAH KE DAPUR KAKZU INI. HANYE BERKONGSI RASE DAN DI HARAPKAN AGAR IA NYE DAPAT MEMBERI SEDIKIT IDEA DAN MANFAAT KEPADE TEMAN TEMAN SEKALIAN.

sila lah KLIK ye

TERIME KASIH KAK ZU UCAP KAN

Sunday, 18 November 2012

mARI BELAJAR


hai...
Jumpe lagi kite ye !!
Harap harap semue sihat hendaknye ye...
Azam kkzu nak mengcrepe,,waaaa bile agaknye tuuu..orang lain dah kaya raya tau dok mengcrepe ni,,kkzu nak sangat buat tapi bile bile bile..blah blah blah....oh tidak,, nak curik masa jugak ni..nak sangatttttt..!!
OOOOhhh ye ..terbebel lak kkzu ni, haaa itu adelah proses menuang coklat ganache atas kek indulgent @ russian kek @ ape2 kek laaa nak di ganache kan.
Letak kek yang telah di alas papan sama besar dengan kek, pastu letak atas rak besi beralas loyang besar tuu, then you ols tuang laa ganache yang dah cukup sejuk tu, kemudian biarkan ganache tuu leleh leleh hingge kek licin bersih, pastu salin loyang tuu dan masukkan kek dalam petisejuk beberape jam , baru deco deco atas kek...reti tak agaknye, kalo tak paham gak meh laaa masuk dalan DAPURKAKZU ye, meh meh.
Itu adelah  kek indulgent yang di buat oleh Nurul dan kakaknye ye.


haaaa, ini yang dah siap sepenuhnye.


13 november 2012
kek karamel & coklat indulgent
~ NURUL & KAKAK NYE ~


Ini lak rvc kepunyaan Azura.Rama  rama pun suke hinggap kat kek tu tauuu...


17 november 2012
rvc & kek karamel
~ Azura ~



Datin Rohayah
~ russian black white cake & kek lobak merah~
18 november 2012



haaaa kek ni datin deco kan untuk anniversery yang ke 27..oopppsss 24 tahun tauuu, tuu yang no 4 nye besar...heeee

Waaahh begitu tekun sekali...kami siap dengan cepat sekali sebab Datin Rohayah  begitu laju sekali di dapur.

INFO JADUAL TERBARU KLIK DI SINI YE .BERJUMPA LAGI KITE YE. jommmm mengcrepe !!

1 comment:

  1. Kak zu..lps ganache tu dah licin camne nak alihkn kat board yg bsr?board yg sama bsr ngan kek tu nak biar je ke..kompius..

    ReplyDelete