INTAI INTAI DAPOR KAKZU.TERIME KASIH KERANE SUDI MENJENGAH KE DAPUR KAKZU INI. HANYE BERKONGSI RASE DAN DI HARAPKAN AGAR IA NYE DAPAT MEMBERI SEDIKIT IDEA DAN MANFAAT KEPADE TEMAN TEMAN SEKALIAN.

sila lah KLIK ye

TERIME KASIH KAK ZU UCAP KAN

Tuesday, 22 January 2013

Moh kite belajar buat kek !!

 hai..

ini kak rafidah dan kak ina punye hasil baking..
Bukan senang tauu nak meghasilkan kek karamel yang banyak songeh ni tetapi jike di buat dengan step yang betul dan di adun dengan sabar insyaallah pasti berjaya,


20 january 2013
Kak rafidah & kak ina
kek keramel, coklat indulgent & ccmc

 16 january
Malis dan Nadhrah
red velvet dan kek karamel.


 ini adelah ccmc ( coklat cheese moist cake ) dibuat dalam tupperware . Bile buat di rumah untuk dijadikan sebiji kek boleh buat di dalam loyang base.

Bile memilih date dan kek di JADUAL TERBARU  pilih laaa date yang masih tak bernama ye. Kalau dah ade nama maknenye dah penuh walaupun yang tertera hanye 1 nama.
Boleh datang seorang ( bayar penuh ), due orang ( share bayar ) @ 3 orang. ( share bayar )
1 hari paling minima belajar 2 kek ye walaupun ade yang marah marah mengatakan mereka nak buat 1 kek aje dan bukan tujuan untuk berniaga tetapi kkzu sangat sangat berharap agar sekalian dapat memahami keadaan kkzu yang sebuk dan sedikit mengejar masa.Sebab itu lah kkzu memberi kelonggaran boleh bawak kawan 1@ 2 orang dan anda boleh share bayar kerana kkzu memahami bukan semua mampu mengeluarkan 2 hingga 3 ratus walaupun di kalangan pembaker lain tindakan kkzu agak ni agak pelik sikit. Yelaa orang lain kire ikut kepala walaupun yang datang tuu 10 orang. Bile kkzu dah bagi kelonggaran tetapi masih ade yang nak marah2 nak discount,  sepuluh jari kkzu susunkan.Tanyalah pada mereka yang pernah datang, semua bahan bahan kkzu sediakan termasuk kesepahan yang melanda tauuuu...pisssss yo
Untuk menjawap pertanyaan massage juge tiada kate2 gurauan dan itu mungkin menunjukkan sedikit tidak mesra alam gitu tetapi kkzu tidak berniat begitu cume kkzu agak sebuk membaking dan kkzu juge lah yang menjawap pertanyaan call dan massage dari seluruh malayasia gitu, jadi terpaksa laa jawap street to the point gitu.
Ok laaaa jumpe lagi ye di lain hari. Insyaallah kkzu berharap agar yang dah pernah datang dan repeat datang , dan yang bakal datang kkzu doakan agar kalian berpuas hati ape yang di tunjuk ajar ye.Jike ade kesilapan tutur kata dan perbuatan pohon maaf kkzu pinta.





No comments:

Post a Comment