sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 29 July 2012

Kisah di sebaliknye



eeeihhhh buat kek ape tuuuu....Wani dari Melaka....

hai, assalamualaikum....

Story mory hari ini adelah sedikit cerita.Bagaimana kkzu bermula mengajar buat kek ini .Asalnye kkzu selalu di tanya oleh rakan dari Fb dan DAPUR-KAKZU samada kkzu ade ngajar ke tidak.,memang kkzu tolak mentah mentah sebab tak berani dan rase nye macam ade banyak kekurangan jike di bandingkan dengan orang lain.Entah macammana di takdirkan kkzu boleh kate OK pade Natrah & the gengs dengan niat hanya satu ingin mengajar seikhlas boleh ape yang kkzu TAHU . Bermula dari situ lah kkzu berkata dalam diri sendiri insyaallah kkzu boleh teruskan mengajar dengan niat kerana allah ingin mengajar adik adik dan kakak yng memang nak sangat buat kek kek.Ade yang datang memang tak pernah buat kek, ade yang datang nak menambah ilmu membuat jenis kek yang tak pernah di buat lagi, bak kata kkzu mengajar dengan cara kkzu dan sangat sangat berharap agar kalian berpuas hati dengan tunjuk ajar dari kkzu dengan ilmu yang tak seberapa ini. Tetapi alhamdulillah yang datang semuanye mesra bagai adik beradik dan tidak segan segan atau malu malu bile berada di DAPURKAKZU yang tak berapa nak besar ini.

Isu yang lain ramai yang berkata yuran yang di kena kan sangat murah. Eiiihhhh ye ke, boleh untung ke gitu dengan penggunaan letrik, air, masa dan bahan bahan yang kkzu sediakan. KKzu mengamalkan sikap beramal sambil beruntung, insyaallah rezeki adalah dari allah.
Kisah nye begini, contoh 2 kek adelah 320 rngt ( kek russian dan red velvet cake ) atau 190 rngt ( marble cheese brownies dan kek karamel ). Bagi mereka yang dah biasa pergi kelas dan berkemampuan tak kisah pun nak bayar sebanyak itu ( wahhhh ayat skema ni,jangan marah aaaaaa ) , sebab nye ade kelas yang mengecas 1 kek hingge 2 ke 3 ratus pun ade sesuai dengan pengalaman cikgu yang mengajar, so jangan pertikai kan isu tuu ye. Mereke memang layak di gelar Chef ye, Kkzu berbangga dengan kalian yang berusaha keras untuk berjaya. Cuma bagi mereka yang tak pernah belajar di mana mana dan suri rumah @ berkejaya juga, tak kisah lerr tuuu, untuk membayar 320 rngt seorang tuu adoooiiii terkejut beruk jugak laa kan, ngaku ngaku..kan kan, Makenye kkzu kate datang lah berkumpulan seramai 3 orang dan boleh share bayar, maknenye belajar bersama sama dan kek juga akan di belah 3 setiap seorang berbanding datang sorang kek akan di bawak balik dua kek.Bayarannnye juga di bahagi tiga iaitu 110 rngt @ 60 rngt seorang gitu.Nak datang 4 orang pun boleh ( bayaran nye pun share 4 orang gitu ) tapi kene agak agak size badan ye, wakaka jangan marah statement ni ye, heeeeee. Kalau rase badan mike kecik molek boleh datang 4 orang tapi kalau rasenye badan berisi gebu seksi gitu datang 3 orang ye sebab nanti kut berlaga bontot di dalam DAPURKAKZU yang tak berapa nak besar ni.Tapi kalau tak kesah redah aje lerrr ye.

Setakat inilah story mory dari kkzu ye. Apepun kkzu sangat sangat bersyukur dengan kehadiran teman teman telah melahirkan ukhwah yang tidak berakhir di situ aje. Silaturohim berpanjangan sebelom dan selepas nye.Alhamdulillah dan sudi sudi lah jengah ke DAPURKAKZU ye.
Boleh klik di sini ye jike nak jengah ke dapurkakzu.



wahhhh..tekun nampak nye.....senyum ckit...


kami bergambar beramai ramai pade sesi terakhir...geng adik beradik dari bangi, melaka dan terengganu.
insyaallah ade rezeki jumpe lagi ye.
15 julai 2012

6 comments:

  1. kalau dekat2 ni teringin juga saya nak belajar, selama dok buat kek ni asyik ikut kepala sendiri je...tu yang tak jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah sue boley...kkzu doakan ye..

      Delete
  2. kak zu, sy mmg teringin sgt nk belajar wt kek ngn kak zu tp disebabkan jauh tertangguh ler dulu. selalu jgk jenguk fanpage dapur kakzu.Terimakasih kak zu sbb byk sy belajar dr dapur kakzu walau dr jauh.kak zu tak lokek share resepi.kek2 kak zu sgtlah cantik..suka tengok...kalau dekat dah order dah ni...hihik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh senyum kkzu di petang time nak tunggu bukak puase ni..
      same2 ct...mudah mudahan kite same2 mendapat manfaat nye ye...

      Delete