sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 23 March 2012

APAM POLKA DOT DOT


 Menawan qalbu bile melihat bentuk nye tetapi nak buat nye sungguh bercinta.Kepade mereke mereke yang memang mengambil upah membuat apam sekecik size papercup almond london ini kkzu tabik spriiingggg tooingg kepade anda.Kkzu tak daya nak buat beribu ribu  pieces apam ini..Kalau kkzu ade banyak mase terluang baru lah kkzu hadap membuatnye tetapi percaye lah hasilnye nanti kalau apam menjadik nak makan pun sayang tauu..


bahan2

3 biji telur
280 gm tepung gandum
220 gm gula halus
150 gm susu segar
3 sudu teh baking powder

1 sudu kecil ovellete
1 tsp esen vanilla
 

pewarne yang di sukai
paste pandan, strawberry, keladi,oren dan sebagainye
inti nye boleh gune sekaya,filling,jem,inti kelape,jem coklat @ ape2 aje.

care2

1. Putar gula,telur dan ovellete hingge kembang dan berkrim (pastikan sampai putih dan pekat)
2. Masukkan tepung berselang seli dengan susu segar.
3. Masukkan esen vanilla

4.Bahagikan kepade beberape mangkok dan kalerkan ikut kaler kesukaan anda.Boleh letak paste juga
5. Masukkan ke dalam paper cup beralaskan acuan lompang dan corakkkan apam.Boleh nengok di SINI
5. Kukus selame 10 minit

*paper cup dalam gambar size almond london tetapi bile dah kukus apam akan menjadi besar.



UNTUK STEP TO STEP BOLE LINK DI....SINI






3 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Zu... masya-Allah manyak nyer.....

    ReplyDelete
  2. saham & permintaan terhadap apam dot2 ni masih belum turun lagi kak zu... agaknya sebab rupanya yg comel & unik, rata2 ita perhatikan yg jual apam ni dah naikkan harga sedikit tapi tetap dapat sambutan...

    ReplyDelete
  3. salammm..kakzu..knp sy buat ni dia lekat kt cup paper ? smpi tkeluar ha inti nye..sedeyyy..laaa

    ReplyDelete