INTAI INTAI DAPOR KAKZU.TERIME KASIH KERANE SUDI MENJENGAH KE DAPUR KAKZU INI. HANYE BERKONGSI RASE DAN DI HARAPKAN AGAR IA NYE DAPAT MEMBERI SEDIKIT IDEA DAN MANFAAT KEPADE TEMAN TEMAN SEKALIAN.

sila lah KLIK ye

TERIME KASIH KAK ZU UCAP KAN

Wednesday, 7 March 2012

WHIPPING CREAM


Ade yang musykilkan bagaimane nak dapatkan hasil yang kental selepas whipping di putar kan..
Care kkzu : Masukkan bekas ke dalam petisejuk lebih kurang 15 minit, bile bekas dah sejuk baru masukkan whipping dan putar pade kelajuan yang tinggi. Putar sehingge whipping menjadi kental macam dalam gambar.
Same juge untuk non dairy whipping cream.

** uht whipping ini lebih sesuai untuk membuat mousse.

7 comments:

  1. asslm kak zu...
    klau nk buat utk topping utk deco atas kek tu guna yg mne 1 yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam honey...
      kalo nak deco atas kek gune NON DAIRY whipping cream ye..kkzu suke gune RICH GOLD LABEL NON DAIRY WHIPPING CREAM...

      Delete
  2. A.kum....kak zu..
    whipping cream yg telah diputar nie boleh terus sapu kt atas kek ke?tak payah campur susu@ gula@butter ke?......

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAALAIKUMSALAM myda...yang uht ni tokleh sapu atas kek tauu....tu kene gune non dairy punye..

      Delete
  3. Assalamualaikum Kak Zue...
    Untuk Topping Pavlova guna whipping cream yg mana satu yea?

    ReplyDelete
  4. Salam kak zu...nak tanya rich's bettercreme icing and filling tu whipping creme ke buttercream??mcm mana nak guna ..harap kak dapat tolong ....plsss

    ReplyDelete
  5. Salam kenalan..sy lemah bab cream nie..tp masih nk bljr.

    ReplyDelete