Wednesday, 14 March 2012
KUAH ASAM
Air asam name di beri.Orang utare sangat popular dengan kuah asam ni kan...sedap di cicah dengan ikan kembong atau ikan terubuk bakar.Kalau tergigit cili api nye tuu lagi terangkat, mau melompat agaknye.
Kkzu sekeluarge suke cicah dengan ikan kembong atau ikan pari bakar.
Bercerite pasal makan syukur alhamdulillah ye kite masih dapat menikmati kurniaan ALLAH ini.Bersyukur kite masih dikurniakan kesihatan yang baik.Masih boleh menikmati keindahan dunia dan ku panjatkan kesyukuran kepade mu ya ALLAH.
KUAH ASAM
BAHAN BAHAN
20 biji cili api ( hiris kecik2 )
1 biji cili masak ( hiris kecik )
5 biji bawang kecil ( hiris nipis )
1 inci belacan
1 cawan air asam jawa
1 biji buah tomato ( potong dadu )
gula, garam n bahan perase secukup rase
* bahan tumbuk
3 biji bawang kecik
10 biji cili api
>>Kesemua bahan bahan di gaul rate.Sesuaikan rase garam dan gulanye.
**bahan bahan adelah anggaran sahaja, boleh ubah ikut citarase.
Label:
SAMBAL
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment