sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 30 August 2012

Selain dari membuat kek.....


Hai. bertemu lagi kita ye...

SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN YANG KE 55, SEMOGA NEGARA KITA TERUS AMAN SELAMANYA.

29 dan 30 ogos kkzu telah menghadirkan diri sekali lagi untuk demo masak masak makanan sihat untuk portal TryMasak. Wahhhh seronoknye memasa kami bekerja bersama sama. Ade 40 resepi kesemuanye dan setiap seorang buat 10 menu makanan sihat.Bekerja dalam suasana ceria dan sangat selesa dengan suasana dapor yang sangat cantik di Sri Hartamas .Kitchen khas untuk kanak kanak tauu Young-Chefs-Academy-Malaysia.


Antara menu yng kkzu masak, alllllaaaa senang aje ikan kari tapi menu sihat laaa, tkde minyak dan santan. Ade juga menu yang pelik pelik tauuu tapi tetap pasti menyihatkan...


Wahhh betapa sebuknye farhan dan Chef Naz tuuuu....Maklum laaa semuanye nak balik cepat...kejar masa..sape cepat siap boleh balik awal..


Makenye terjumpa lak dengan Chef Selebreti Chef Brian , lebih di kenali sebagai Abang Brian di kalangan kanak kanak ye.Sebagai tenaga pengajar dan chef , kkzu tak melepaskan peluang bergambar dan bersembang sembang serba sedikit dengan beliau. Sangat peramah dan segak berimejkan topi.


Haaaa ini lak ( dari kiri )2 orang  kameraman yang sangat mesra mesra orang nye dan bekerjasama dengan penuh jayanye.Insyaallah nanti jumpe lagi bulan september dengan 8 lagi sesi masak makanan sihat untuk orang dewasa.Terima kasih kepada Ainie, Moon  dan Fiza dari TRYMASAK sudi menjemput kkzu menjayakan program sebegini.
Alahai kkzu nampak sangat gemok di disisi adik chef farhan,  ke kkzu memang gemok di sebalik apron tuu..ohhhhh tidakk..


yes Chef Masterchef Malaysia Chef Brian yang sangat peramah orangnye dan berkongsi serba sedikit pengalamannye di Masterchef 1.Tak dapat borak lama  sebab takut lak roti lapis keju hangit  dalam oven...heee.

No comments:

Post a Comment