sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 26 August 2012

Indahnye RAYA


Assalamualaikum..

Seronoknye raya kan  apabila dapat meraikannye dengan seluruh isi keluarga bersama ibu bapa di kampung. Itulah kemuncak nye kan apebila semua ahli keluarga berkumpul meraikannye. KKzu juge tidak ketinggalan nak merakamkan potret raya buat kenangan. Temanye bebas lagi rojak gitu. Memang setiap tahun tak pernah ade tema kaler tertentu, ikut gerak hati aje nak melaram baju kaler ape ape. Teringin juge nanti nak buat satu set kaler idaman iaitu kaler coklat .

Setiap tahun sejak 20 tahun lalu kkzu akan meraikan lebaran raya pertama di rumah mertua, tengaharinye dah cabut ke rumah mak kkzu. Ramai yang tanye eeeikkk aci ke gitu setiap tahun rumah mak mertau dulu, aci aci. Sebenarnye suasana rumah mertua yang membuatkan raya pertama melekat di situ dengan bilangan adik beradik nye yang seramai 11 orang ( keseluruhan 18 orang ~ meninggal 7 orang ).Hubby kkzu anak yang akhir, jadik boleh bayangkan berapa ramai anak buahnye dan suasana kampung ( felda gedangsa ) di pagiraya kan tetapi kkzu akan beraya di rumah mak agak lama , jadi kire adil laa kan.Tetapi tahun ini kkzu mengajak anak2 semua semua beraya di rumah mak dan kkzu berusaha menyediakan  sate resepi turun temurun mak mertua. Kami beraya tanpa bapak bersama sebab beliau telah meninggal beberapa tahun dulu...alfatihah.

Lihat laah , semoga allah  melimpahkan rezeki kesihatan dan kesejahteraan buat kita semua, semoga hidup kite di berkati hendaknye.

~ SALAM AIDILFITRI DAN MAAF ZAHIR DAN BATIN DARI KAMI SEKELUARGA ~


No comments:

Post a Comment