sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 1 August 2016

TUNA SANDWICH kkzu STYLE


Demam Sandwich ke tu !!!!!
Bukak wall sana sini bersepah gambar SANDWICH, macammana laaaa air liur tak meleleh di buat nya kan.
Kalau rajin buat sendiri, kalau malas boleh oder sebab ramai yang dah open oder...
Macam macam versi & style cara nak buat sandwich VIRAL ini..

Ni kkzu share resepi SANDWICH kkzu style ...

RUJUKAN DARI :AZLITA AZIZ

BAHAN BAHAN

1 buku roti gardenia @ whatever roti yng di sukai
1 tin tuna
3 sudu makan mayonese
3 sudu makan thousand ireland
1 labu kecil bawang holland ~ potong dadu
1 cili masak @ capsicum ~ potong dadu
1/2 tsp serbuk lada hitam
2 biji telur rebus ~ lecek bagi hancur ( penyedap dan melemak kan lagi sandwich )

KESEMUA BAHAN SI SATUKAN  & DI GAUL SEBATI

garam & air perahan lemon @ limau ~ pilihan jika suka
daun salad & tomato hiris ~ utk lapisan dalam

CARA CARA
Roti di buang kulit tepi kiri dan kanan
Sapu roti dengan sedikit mentega
Letak daun daun salad & tomato hiris
Letak adunan tuna
letak roti di atas nya

SELAMAT MENCUBA



2 comments:

  1. wuiiiih mantap nih CHEF boleh ane coba ga kayak nya enak nih..

    ReplyDelete