Saturday 18 June 2016
BISKUT KELAPA CLASSIC
Kakzu nak share resepi biskut kelapa resepi dulu dulu. Crunchy tau dan tak perlu kasik mekap biskut ni.Resepi di share dari kelab whatsap kami ( ex SRC )
BISKUT KELAPA CLASSIC ( DOLU DOLU )
BAHAN BAHAN
1 cawan butter
3/4 cawan gula icing
1 telur kuning
1 cawan tepung gandum atau tepung REDROSE
1 cawan tepung ubi
1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung jagung
1 cawan kelapa kering ( beli di bakery )
CARA CARA
Satukan kesemua tepung dan gaul sebati
Putar butter, gula & kuning telur hingga sebati aje ( jangan lama )
Masukkan kelapa kering dan tepung
Uli sebati dan terap guna acuan kesukaan masing masing
Bakar selama 20 minit suhu 170
Notes : Masukkan tepung separuh...uli dan masukkan lebihan tepung sedikit sedikit ( uli sehingga adunan tidak melekit di tangan )
Notes : tidak perlukan habiskan tepung jika adunan sudah cukup keras
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment