Saturday, 18 June 2016

BISKUT KELAPA CLASSIC



 Kakzu nak share resepi biskut kelapa resepi dulu dulu. Crunchy tau dan tak perlu kasik mekap biskut ni.Resepi di share dari kelab whatsap kami ( ex SRC )

BISKUT KELAPA CLASSIC ( DOLU DOLU )

BAHAN BAHAN

1 cawan butter
3/4 cawan gula icing
1 telur kuning

1 cawan tepung gandum atau tepung REDROSE
1 cawan tepung ubi
1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung jagung
1 cawan kelapa kering ( beli di bakery )

CARA CARA

Satukan kesemua tepung dan gaul sebati
Putar butter, gula & kuning telur hingga sebati aje ( jangan lama )
Masukkan kelapa kering dan tepung
Uli sebati dan terap  guna acuan kesukaan masing masing
Bakar selama 20 minit suhu 170

Notes : Masukkan tepung separuh...uli dan masukkan lebihan tepung sedikit sedikit ( uli sehingga adunan tidak melekit di tangan )

Notes : tidak perlukan habiskan tepung jika adunan sudah cukup keras



No comments:

Post a Comment