sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 14 August 2015

COKLAT GANACHE





Apa itu GANACHE !!
Ganache ialah sos coklat di perbuat dari 2 bahan iaitu campuran coklat masakan dan uht whipping.
1. Guna UHT whipping  untuk mendapatkan ganache yang rasanya tidak manis di tekak
2. Guna coklat masakan yang berlemak kurang gula dan banyak kandungan susu ( antara bakery yang menjual coklat ini di bakery BAKE WITH YEN ( lokasi di bangi, chow kit, puchong ) yu ols google la ya utk mendapatkan adress bakery. Atau boleh guna apa2 coklat masakan yang anda rasa sedap di tekak
3. Masak atas double boiler ( kaedah air di bahagian bawah )
4. Biar ganache memekat dan suam baru curah ke atas kek
5. Keraskan topping  kek dahulu sebelom menuang ganache

SUKATAN GANACHE

300 gm coklat masakan
250 gm uht whipping cream

~ selamat mencuba ~





Thursday, 13 August 2015

#DAPURKAKZU CAKES

 KEK KARAMAL

 RED VELVET CAKE
SIZE 12

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT MOIST

 COKLAT INDULGENT

 KEK COKLAT BCREAM

 RUSSIAN CAKE

 KEK COKLAT
SIZE 18X9

 RAINBOW CAKE

 KEK COKLAT MOIST

 COKLAT INDULGENT

 KEK COKLAT MOIST
3 KILO
SIZE 11


 KEK COKLAT MOIST
3 KILO
SIZE 11


 RUSSIAN CAKE


 RED VELVET

 KEK COKLAT MOIST INSIDE

 KEK COKLAT MOIST

 CCMC
3 KILO
SIZE 11

 COKLAT INDULGENT

 RUSSIAN CAKE

 CUPCAKE RVC

 COKLAT INDULGENT

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 12
4 KILO

 WALNUT CARROT CAKE

 KEK COKLAT MOIST
3KILO
SIZE 11

KEK COKLAT MOIST
RUSSIAN CAKE

Nak oder whatsap kkzu ya 017 6331252
DELIVERY KEK KE SEKITAR LEMBAH KELANG

Tuesday, 11 August 2015

#DAPURKAKZU KELAS MEMBUAT KEK



NADIAH DARI KUALA LUMPUR
9 AUGUST
COKLAT INDULGENT & MASCARPONE TIRAMITSU
 

hAI...
Nak hadir boleh WHATSAP KKZU 017 6331252
Kelas di adakan di lokasi Bandar Bukit Mahkota, bangi
Kelas bermula jam 9.30 pagi
Kelas personal atau kelas group

 klik JADUAL UNTUK MELIHAT JENIS KEK DAN HARGA