Wednesday, 27 April 2011
AYAM PERCIK PANGGANG
Resepi ni kakzu ambil dari FB ROSE HANIM..wallla....sedap..nak naknye makan bahagian yang garing tuuu..
ayam percikkkkkssss...
bahan2..
ayam seekor
bawang besar 5 biji
bawang putih 7 ulas
serbuk kunyit 1 sudu besar
halia 2 inci
cili mesin 1/2 cawan
santan secukupnye
buah keras 5 biji
gula /garam
serai 4 batang
asam keping 2 keping
1. Blender kesemua bahan kecuali asam keping dan santan
2. Masukan ayam dan perap 1 jam
3. Masukkan santan ,asam keping dan masak atas api hingge separuh masak.Sesuaikan rase garam dan gulanye
4. Keluarkan ayam dan panggang dalam oven @ untuk hasilkan ayam panggang lebih ngetop panggang lerr di atas arang ye.
5. Kuah yang berlebihan tersebut boleh di masak hingge pekat dan boleh lah di curah ke atas ayam.
Label:
MASAKAN AYAM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment