sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday 8 February 2013

koleksi kek di DAPURKAKZU

 coklat indulgent STRAWBERRY ( RM 90 ) 2.5 KILO , SIZE 9

 kek coklat moist size besar SIZE 11 ( RM 85 ) 3.5 KILO

 kek rainbow cheesecream WITH STRAWBERRY ( RM 100 ) 2 KILO, SIZE 9

 kek coklat moist ( RM 55 ) 2 KILO , SIZE 9

 kek red velvet HANTARAN RM 85, SIZE 9, 2 KILO kek merah baldu RVC ( RM 75 ) 2 KILO,, SIZE 9

 kek coklat moist OREO  size besar SIZE 11 ( RM 90 ) 3.5 KILO

 kapkek red velvet 16 PCS RM 45

 rainbow cake 2 KILO ( RM 90 )

 kek coklat moist WITH EDIBLE & FOOTBALL TEAM ( RM 75 ) 2 KILO, SIZE 9

 rvc RM 75 , SIZE 9, 2 KILO LEBIH

 black white russian cake ( RM 80 ) 2.5 KILO , SIZE 9

 kek coklat spounge ( RM 65 ) SIZE 9, 2 KILO

 coklat indulgent STRAWBERRY ( RM 95 ) SIZE 9, 2 .5 KILO

japanese cotton cake blueberry WITH BUAH PEACH ( RM 65 ) SIZE 9

hai..!!
Kebanyakan kek kek ini telah di delivery kan ke sekitar lembah kelang dengan cas yag sangat minima.Kalau boleh kan oder awal lebih selamat untuk kkzu dan anda ye sebab kan kalau oder last minit, contoh sehari sebelom nak kek, kalau kkzu tak sebuk insyaallah boleh aje di siapkan dalam masa sehari tetapi kalau kebetulan masa tuu oder tengah membukit banyaknye, makanye tak dapat laaa nak tunaikan permintaan.Kalau buat juga mungkin hasilnye nnti takut tak memuaskan dari segi rasa dan rupenye.Kadang kadang kzu buat juge walaupun sebuk gilerrr masa tuu,,nengok keadaan juge tapi kalau boleh oder awal ye supaya kkzu dapat menyusun jadual kerje dengan lebih teratur gitu.

 Kadang kadang kkzu tanye juge ..eeeihhh nape oder lambat sangat, ade juge oder pagi nak petang,, mak aaaiiii,, kkzu ni homemade bakers,,tak simpan stok kek langsung, ade permintaan barulah berapi oven kkzu tuu.Kire kek kek baru di bakar belaka.Ada yang kata terlupe laaaa befdaynye esok,, ade yang kata , laaa tak tauu lak hubby nak balik esok,, bak kata macam macam laaaaa.Tak kisah laaaa kan tetapi insyaallah kkzu cube berkhidmat sebaik mungkin,,costemer is always right kan walaupun kadang kala kkzu dapat juge panggilan hanggit yang meruntun jiwe...!!

Ok laaaaa ye,,see you tomorrow,,kkzu nak sambung membaking dan membuat persediaan kelas untuk esok lak. Alhamdulillah rezeki dari allah yang tak putus putus ini ,,kkzu sangat sangat mensyukurinye walaupun tak sekaya seperti depe depe tuu ,,sekurang kurang nye kkzu dapat membantu membiayai perbelanjaan persekolahan anak anak dan perbelanjaan seisi keluarga,,almaklum laaa kan dok kat bandar ni nak sedut angin pun kene bayar, keluar aje tol sana sini.Tambahan pula barang barang membaking takde yang sen sen lagi. Daaaaaaaaaaaa...Kalau ade yang nak oder kek boleh aje massage kkzu kat DAPURKAKZU ye.Wednesday 6 February 2013

bELAJAR BUAT KEK MUDAH

 hai..!!

Kak Saadiah dari shah alam belajar buat 2 kek pada 27 january yang lalu.
black white russian cake & rvc kek popular dan enak di makan..insyaallah.

 Aishah Dshah dari Shah alam juge datang pada 5 february 2013 belajar buat 2 kek marble cheese brownies & kek coklat moist,,kek evergreen yang tak lapuk di hujan orang tue tue kate.


Boleh rujuk di SINI UNTUK jadual terbaru.


 Shamsidar dan anaknye buat 2 kek ~ carrot cake dan basic cupcake
2 february 2013Sunday 3 February 2013

Tema dark purple

 hai..!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua.

Cerita minggu ini kan begini..
Soalan yang paling popular yang di tanya kalau nengok kek yang ber cheesecream ini ialah ' kakkkkk,, tak cairrrrr kek ni kat panas'. Kalau di biar berpanas berjam jam kek ape pun akan cair dan runtuh kan.Untuk perjalanan jauh memang laaa tak di galakkan tetapi kalau pandai dan berhati hati menjaga nye masa nak travel insyaallah kek akan selamat tibe.
Biasanye wedding kek kite tak pacak kan awal awal kat bawah khemah yang memang panas tuu kan, lain laaa kalau dewan berecon. Kire kire 1 jam lagi nak potong kek barulah kek akan di pacakkan.Dalam tempoh tuu insyaallah kek tak akan runtuh punye .
Kali ini tema  dark purple istimewa buat pengantin baru LINDA dari Taman Medan, petaling jaya.
3 jenis kek walnut carrot cake,  red velvet & rainbow cake bercheese cream. ( 12, 9 & 8 inci )
Cara cara nak mendapatkan cheese yang kental untuk di lepa boleh lihat di SINI. Kkzu berharap ianya dapat membantu serba sedikit ye. 3 jenis kek yang berlainan


Kek yang menjadi pilihan ramai sebagai kek hantaran perkahwinan dan pertuanangan.

 Cupcakes coklat moist buttercream
3 tiers wedding cake