sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday 13 July 2012

Seronoknye Masak MasakBertemu kite kembali di alam maya ini. Kakzu baru saja pulang dari masak masak menu makanan sihat untuk portal website TryMasak di Silverspoon College.Waaaahh seronoknye masak masak dalam suasana santai bersama chef muda adik farhan  dan chef suami isteri chef Nazrah dan chef Saugie.

Terima kasih kepade Ainie dan Fiza memberi kepercayaan kepada kkzu mendemo menu makanan kesihatan ini.Walaupun hanye mengambil video tangan aje yang menunjukkan dengan jelas bagaimana sesuatu menu itu terhasil tetapi sangat berbaloi apebila kkzu dapat mempelajari pelbagai menu yang pelbagai.Sebanyak 20 resepi kkzu telah dan akan masak daripada  80  resepi yang di adakan sebanyak 4 kali sesi...best best.
Ade juge rakaman    biskut dan kek  untuk tatapan di  bulan ramadhan nanti dari portal Trymasak.Kkzu ade juga join resepi2 tersebut....antaranye Zebra kek dan lain lain..
Monday 9 July 2012

Cakes 26


Hai...salam blogger dari  kkzu...Jumpa lagi kite buat sekalian kalinye di alam maya yang penuh warna warni ini.Tiade kata yang nak di ucapkan melain kan doa dari kkzu buat semua agar di kurniakan kesihatan yang baik. Ape guna wang berjuta kan kalau kesihatan kita terjejas , nak naknye pade mereka yang menghidap penyakit kronik.Lawatan kkzu ke hospital serdang baru baru ini telah membuka sedikit mata kkzu. yaallah macam pesta orang sakit, punyalah ramai yang nak mendapatkan rawatan sehingga berbaris baris.

Minggu ini jadual kkzu agak padat dengan adik2 yang datang belajar buat kek dan jemputan dari trymasak mendemo masakan menu sihat sebanyak 20 resepi yang di buat 4 kali sesi. Seronok dapat masak menu makanan sihat di samping mendapat sedikit imbuhan yang di berikan di samping bertemu dengan chef chef lain yang lebih berpengalaman.Alahmdulillah dan kkzu sangat sangat bersyukur atas kurniaan rezeki dari Allah taala.

Selamat menjamu mata dengan kek kek kkzu minggu ini ye...daaaaaa see you tomorrow....insyaallah