Alahai biskut lame jugak yang di carik. Di tujukan khas buat dinda ku agar bermotivasi membuat kueh ghaye tahun ini. Ingat lagi tak sejarah mike buat biskut semperit ghaye tahun lepas, belom makan lagi dah jadi serbuk dalam balang, entah tepung ape lerr mike masukkan dalam adunan tuu gamak nye.
Ini kakak mu masukkan resepi semperit antare yang sedap di antara yang sedap, bak kate oghang cayo di mulut sebelom telan tapi tak hanco di tangan, kalo mike tak percaye , meh cobe resepi biskut semperit ni yang teman dapat di DI SINI.
BAHAN BAHAN
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing
1 cawan tepung gandum,
1 cawan tepung jagung
1 cawan tepun custard
1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak
1 kuning telor
ceri merah ~ hiasan
CARE CARE
Putar butter , gula icing dan telur kuning hingge sebati aje
Masukkan 3 jenis tepung yang telah di ayak ~ tak ayak pun takpe
Masukkan dalam acuan semperit dan tekan ke atas loyang, letak ceri merah
Bakar selama 15 minit pade suhu 170 C.