sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 2 July 2016

Dapurkakzu CAKES


























DAPURKAKZU KELAS MEMBUAT KEK


 NANI From Pahang belajar 2 jenis kek ( RED VELVET & CCMC )
Baru berusia 18 tahun. InsyaAllah bermula awal cepat jadi usahawan nnti.
20/7/2016



 AINA..IZA...JALILAH..YANEE
KAMI bake 4 jenis kek
PANDAN GULA MELAKA
KEK KARAMAL
COKLAT INDULGENCE
KEK COKLAT MOIST
23 JULAI 2016
 — at Seksyen 3, Bandar Bukit Mahkota.





 SYAFUA...SAADIAH..ZAKIYAH...NAQIAH
Kami BAKE 4 jenis kek
RED VELVET
MARBLE CHEESE BROWNIES
WALNUT CARROT CAKE
COKLAT INDULGENCE
24 JULAI 2016



Kelas bermula jam 9.30 pagi setiap sesi hingga jam 4 lebih kurang
Kelas berkumpulan atau kelas personal
Tiada asas membaking boleh dan sesuai menyertai kelas kelas kek di dapurkakzu kerana kelas adelah kelas pembuatan kek bermula dari membancuh hingga kek siap di topping
Bertempat di BANDAR BUKIT MAHKOTA, BANGI
Boleh membawa geng sendiri atau kzu akan carikan geng2 baking
Whatsap me 017 6331252 jika nak join ye

klik JADUAL KELAS KEK DI DAPURKAKZU


Wednesday, 29 June 2016

cakes ODER ( DAPURKAKZU )

 MASCARPON TIRAMITSU

 RUSSIAN CAKE STRAWBERRY


 COKLAT INDULGENCE

 RUSSIAN CAKE

 CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE



 RUSSIAN CAKE

 RUSSIAN CAKE

 FUDGE BROWNIES

 RUSSIAN CAKE & EDIBLE

 CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE

 CCMC

 RED VELVET CAKE

KEK KARAMAL

Salam...!!
hai !!
Nak oder kek  boleh WHATSAP KKZU 017 6331252

Kami delivery ke sekitar lembah kelang dengan cas yng MINIMA
@ self pickup di Bandar Bukit Mahkota, bangi

IG : DAPUR KAKZU
FB : DAPUR KAKZU
WE CHAT : DAPUR KAKZU

Friday, 24 June 2016

Wednesday, 22 June 2016

BISKUT KACANG




BISKUT TRADISI SEJAK ZAMAN BERZAMAN. SEDAP RANGUP DAN BERLEMAK.
TAK CAYA...MOH COBE


BISKUT KACANG


1. 1  MANGKUK KACANG TANAH YANG TELAH DIGORENG TANPE MINYAK / PANGGANG DALAM OVEN SELAME 1/2 JAM ( GARING CUKUP MASAK ) DAN DIBLENDER SEPARE HALUS (TAK KIRE MANGKOK BESAR MANE )
2. 3/4 MANGKOK GULA ICING
3. 2 MANGKOK TEPUNG GANDUM
4. 1 MANGKOK MINYAK ( MINYAK MAZOLA @ MINYAK MASAK ..BOLE AJE MANE MANE

.5. 1/2 TSP GARAM HALUS




Notes : BOLE JUGA GUNA SUKATAN CAWAN.

Notes : masukkan minyak sedikit2

CARA CARA


1. GAULKAN KESEMUA BAHAN HINGGE SEBATI
2. MINYAK TUU MASUKKAN SEDIKIT SEDIKIT  YE..JANGAN TUANG SEMUA SEHINGGA MENJADI DOH BISKUT
2. BULAT  BULAT KAN @ TEKAP GUNA PENEKAP YANG DISUKAI...SAPU TELUR KUNING DI ATAS NYA

3. BAKAR SELAMA 15 HINGGA 20 MINIT @ SEHINGGA MASAK.
4.SUHU 160 -180..


NOTES ; BISKUT NI CEPAT MASAK SEBAB TAKDE KANDUNGAN LEMAK DALAMNYA 
.

Tuesday, 21 June 2016

KUEH KERIA


KUEH KERIA

Lama dah tak buat kueh ni...layan tekak di bulan ramadhan ni...buat sendiri lebih terasa ubi nye kan...

800 gm ubi keledak
1 1/4 cawan tepung gandum
Rebus keledek hingga lembut di campur dengan 1sudu kecil garam
Lecek ubi hingga hancur
Masukkan tepung semasa ubi masih panas
Uli hingga sebati
Biarkan sejuk suam sekejap
Bulat bulatkan kueh ...buat lubang tengah
Goreng hingga keemasan
Sira gula
1/2 cawan gula kasar
1/2 cawan air
Masak gula dan air hingga pekat dan berbuih ( anggaran 5 minit )
Masukkan kueh keria...tutup api...teruskan menggaul kueh hingga gula mengeras dan menjadi putih kering mcm dlm gambar.
Notes : boleh tambah tepung jika nak kueh yng lebih keras
‪#‎dapurkakzu‬
‪#‎kuehmelayu‬
‪#‎jommasak‬