Saturday, 2 July 2016
DAPURKAKZU KELAS MEMBUAT KEK
NANI From Pahang belajar 2 jenis kek ( RED VELVET & CCMC )
Baru berusia 18 tahun. InsyaAllah bermula awal cepat jadi usahawan nnti.
20/7/2016
AINA..IZA...JALILAH..YANEE
KAMI bake 4 jenis kek
PANDAN GULA MELAKA
KEK KARAMAL
COKLAT INDULGENCE
KEK COKLAT MOIST
23 JULAI 2016 — at Seksyen 3, Bandar Bukit Mahkota.
SYAFUA...SAADIAH..ZAKIYAH.
Kami BAKE 4 jenis kek
RED VELVET
MARBLE CHEESE BROWNIES
WALNUT CARROT CAKE
COKLAT INDULGENCE
24 JULAI 2016
Kelas bermula jam 9.30 pagi setiap sesi hingga jam 4 lebih kurang
Kelas berkumpulan atau kelas personal
Tiada asas membaking boleh dan sesuai menyertai kelas kelas kek di dapurkakzu kerana kelas adelah kelas pembuatan kek bermula dari membancuh hingga kek siap di topping
Bertempat di BANDAR BUKIT MAHKOTA, BANGI
Boleh membawa geng sendiri atau kzu akan carikan geng2 baking
Whatsap me 017 6331252 jika nak join ye
klik JADUAL KELAS KEK DI DAPURKAKZU
Wednesday, 29 June 2016
cakes ODER ( DAPURKAKZU )
MASCARPON TIRAMITSU
RUSSIAN CAKE STRAWBERRY
COKLAT INDULGENCE
RUSSIAN CAKE
CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE
RUSSIAN CAKE
RUSSIAN CAKE
FUDGE BROWNIES
RUSSIAN CAKE & EDIBLE
CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE
CCMC
RED VELVET CAKE
KEK KARAMAL
Salam...!!
hai !!
Nak oder kek boleh WHATSAP KKZU 017 6331252
Kami delivery ke sekitar lembah kelang dengan cas yng MINIMA
@ self pickup di Bandar Bukit Mahkota, bangi
IG : DAPUR KAKZU
FB : DAPUR KAKZU
WE CHAT : DAPUR KAKZU
RUSSIAN CAKE STRAWBERRY
RUSSIAN CAKE
CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE
RUSSIAN CAKE
RUSSIAN CAKE
FUDGE BROWNIES
RUSSIAN CAKE & EDIBLE
CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE
CCMC
RED VELVET CAKE
KEK KARAMAL
Salam...!!
hai !!
Nak oder kek boleh WHATSAP KKZU 017 6331252
Kami delivery ke sekitar lembah kelang dengan cas yng MINIMA
@ self pickup di Bandar Bukit Mahkota, bangi
IG : DAPUR KAKZU
FB : DAPUR KAKZU
WE CHAT : DAPUR KAKZU
Friday, 24 June 2016
Wednesday, 22 June 2016
BISKUT KACANG
BISKUT TRADISI SEJAK ZAMAN BERZAMAN. SEDAP RANGUP DAN BERLEMAK.
TAK CAYA...MOH COBE
BISKUT KACANG
1. 1 MANGKUK KACANG TANAH YANG TELAH DIGORENG TANPE MINYAK / PANGGANG DALAM OVEN SELAME 1/2 JAM ( GARING CUKUP MASAK ) DAN DIBLENDER SEPARE HALUS (TAK KIRE MANGKOK BESAR MANE )
2. 3/4 MANGKOK GULA ICING
3. 2 MANGKOK TEPUNG GANDUM
4. 1 MANGKOK MINYAK ( MINYAK MAZOLA @ MINYAK MASAK ..BOLE AJE MANE MANE
.5. 1/2 TSP GARAM HALUS
Notes : BOLE JUGA GUNA SUKATAN CAWAN.
Notes : masukkan minyak sedikit2
CARA CARA
1. GAULKAN KESEMUA BAHAN HINGGE SEBATI
2. MINYAK TUU MASUKKAN SEDIKIT SEDIKIT YE..JANGAN TUANG SEMUA SEHINGGA MENJADI DOH BISKUT
2. BULAT BULAT KAN @ TEKAP GUNA PENEKAP YANG DISUKAI...SAPU TELUR KUNING DI ATAS NYA
3. BAKAR SELAMA 15 HINGGA 20 MINIT @ SEHINGGA MASAK.
4.SUHU 160 -180..
NOTES ; BISKUT NI CEPAT MASAK SEBAB TAKDE KANDUNGAN LEMAK DALAMNYA .
Tuesday, 21 June 2016
KUEH KERIA
KUEH KERIA
Lama dah tak buat kueh ni...layan tekak di bulan ramadhan ni...buat sendiri lebih terasa ubi nye kan...
800 gm ubi keledak
1 1/4 cawan tepung gandum
1 1/4 cawan tepung gandum
Rebus keledek hingga lembut di campur dengan 1sudu kecil garam
Lecek ubi hingga hancur
Masukkan tepung semasa ubi masih panas
Uli hingga sebati
Biarkan sejuk suam sekejap
Bulat bulatkan kueh ...buat lubang tengah
Goreng hingga keemasan
Lecek ubi hingga hancur
Masukkan tepung semasa ubi masih panas
Uli hingga sebati
Biarkan sejuk suam sekejap
Bulat bulatkan kueh ...buat lubang tengah
Goreng hingga keemasan
Sira gula
1/2 cawan gula kasar
1/2 cawan air
1/2 cawan gula kasar
1/2 cawan air
Masak gula dan air hingga pekat dan berbuih ( anggaran 5 minit )
Masukkan kueh keria...tutup api...teruskan menggaul kueh hingga gula mengeras dan menjadi putih kering mcm dlm gambar.
Masukkan kueh keria...tutup api...teruskan menggaul kueh hingga gula mengeras dan menjadi putih kering mcm dlm gambar.
Notes : boleh tambah tepung jika nak kueh yng lebih keras
#dapurkakzu
#kuehmelayu
#jommasak
#dapurkakzu
#kuehmelayu
#jommasak
Subscribe to:
Posts (Atom)