BISKUT TRADISI SEJAK ZAMAN BERZAMAN. SEDAP RANGUP DAN BERLEMAK.
TAK CAYA...MOH COBE
BISKUT KACANG
1. 1 MANGKUK KACANG TANAH YANG TELAH DIGORENG TANPE MINYAK / PANGGANG DALAM OVEN SELAME 1/2 JAM ( GARING CUKUP MASAK ) DAN DIBLENDER SEPARE HALUS (TAK KIRE MANGKOK BESAR MANE )
2. 3/4 MANGKOK GULA ICING
3. 2 MANGKOK TEPUNG GANDUM
4. 1 MANGKOK MINYAK ( MINYAK MAZOLA @ MINYAK MASAK ..BOLE AJE MANE MANE
.5. 1/2 TSP GARAM HALUS
Notes : BOLE JUGA GUNA SUKATAN CAWAN.
Notes : masukkan minyak sedikit2
CARA CARA
1. GAULKAN KESEMUA BAHAN HINGGE SEBATI
2. MINYAK TUU MASUKKAN SEDIKIT SEDIKIT YE..JANGAN TUANG SEMUA SEHINGGA MENJADI DOH BISKUT
2. BULAT BULAT KAN @ TEKAP GUNA PENEKAP YANG DISUKAI...SAPU TELUR KUNING DI ATAS NYA
3. BAKAR SELAMA 15 HINGGA 20 MINIT @ SEHINGGA MASAK.
4.SUHU 160 -180..
NOTES ; BISKUT NI CEPAT MASAK SEBAB TAKDE KANDUNGAN LEMAK DALAMNYA .
No comments:
Post a Comment