sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday 22 June 2016

BISKUT KACANG




BISKUT TRADISI SEJAK ZAMAN BERZAMAN. SEDAP RANGUP DAN BERLEMAK.
TAK CAYA...MOH COBE


BISKUT KACANG


1. 1  MANGKUK KACANG TANAH YANG TELAH DIGORENG TANPE MINYAK / PANGGANG DALAM OVEN SELAME 1/2 JAM ( GARING CUKUP MASAK ) DAN DIBLENDER SEPARE HALUS (TAK KIRE MANGKOK BESAR MANE )
2. 3/4 MANGKOK GULA ICING
3. 2 MANGKOK TEPUNG GANDUM
4. 1 MANGKOK MINYAK ( MINYAK MAZOLA @ MINYAK MASAK ..BOLE AJE MANE MANE

.5. 1/2 TSP GARAM HALUS




Notes : BOLE JUGA GUNA SUKATAN CAWAN.

Notes : masukkan minyak sedikit2

CARA CARA


1. GAULKAN KESEMUA BAHAN HINGGE SEBATI
2. MINYAK TUU MASUKKAN SEDIKIT SEDIKIT  YE..JANGAN TUANG SEMUA SEHINGGA MENJADI DOH BISKUT
2. BULAT  BULAT KAN @ TEKAP GUNA PENEKAP YANG DISUKAI...SAPU TELUR KUNING DI ATAS NYA

3. BAKAR SELAMA 15 HINGGA 20 MINIT @ SEHINGGA MASAK.
4.SUHU 160 -180..


NOTES ; BISKUT NI CEPAT MASAK SEBAB TAKDE KANDUNGAN LEMAK DALAMNYA 
.

No comments:

Post a Comment