sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 28 September 2015

Dapurkakzu @ semanisgula CAKES


 CCMC
COKLAT CHEESE MOUSE CAKE


KEK COKLAT MOIST
 
 
 CCMC


 WALNUT CARROT CAKE

 RUSSIAN CAKE

 RUSSIAN CAKE
KEK COKLAT MOIST

 KEK KARAMAL

 COKLAT SPOUNGE CAKE


 KEK COKLAT MOIST
LOVE SHAPE
KITKAT & MM

 KEK COKLAT MOIST

 RUSSIAN CAKE
SIZE 11
3 KILO

 FUDGE BROWNIES

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9
2 KILO

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9

 NUTELLA FUDGE BROWNIES

 KEK COKLAT MOIST

RUSSIAN CAKE

Hai !!
WHATSAP KKZU JIKA NAK ODER YER 017 2473167
PICKUP ATAU KAMI DELIVERY KE SEKITAR LEMBAH KELANG
klik JENIS & HARGA

Thursday, 24 September 2015

PERSONAL CLASS ( DAPURKAKZU )

 
ZAZA DARI SEREMBAN
20 SEPT
 

Salam aidil adha..
Selamat hari raya qurban..
Kelas berlangsung sebelom raya baru2 ini..
Personal class makna nya belajar sorang2, bawak balik semua kek yang bersize 9 inci, berat 2 kilo.
Balik rumah buat kek selalu dan jangan peram resepi ya...hihi nnti ape yng di belajar semua lupa step
Nak hadir WHATSAP KKZU ya 017 6331252
KLIK INI untuk melihat jadual & jenis jenis kek serta bayaran

 ANA ~ BANDAR BUKIT MAHKOTA
18 SEPT
 
SU DARI KUALA LUMPUR
21 SEPT


Monday, 21 September 2015

JOM buat cakes

Ana dari UBe Caterer, Nilai
20 sept 2015

KLIK INI  untuk melihat jadual jenis kek & harga bayaran kelas.
Kelas Personal atau kelas berkumpulan.
Nak hadir Whatsap kkzu 017 6331252

Friday, 18 September 2015

GARLIC SPAGHETTI OLIO AGLIO






GARLIC SPAGHETTI OLIO OGLIO

 Menu ni di masak oleh anak kkzu RIDHWAN, kkzu memang tak berapa terror masak makanan barat ni..kalo suruh kkzu goreng ikan masin boleh lerrrrr..
Apa apa pun kzu nak share resepi ni ngan u ols
Bahan utama penyedap nya adelah minyak zaitun & bawang putih

BAHAN BAHAN
1/2 peket spagetti ( rebus mcm biasa di dalam air gelegak sehingga masak, masuk sedikit minyak suapaya spagheti x melekat selepas di toskan air nya )
10 ekor udang ~ pilihan
3 ekor sotong ~ pilihan
1 biji tomato ( belah kecik dan panggang dalam oven ) ~ mini tomato lagi cantik
1 sudu besar lada hitam
1 sudu kecil serbuk gravy ~ ade jual di pasaraya ~ dah rasa masin
1 sudu kecil daun pasley
1 sudu besar cili flake ~ ade jual di tesco
6 ulas bawang putih ~ hiris nipis
1/2 cawan minyak zaiton
daun ketumbar ~ hiris halus
garam sesedap rasa

CARA CARA
1. Panaskan minyak zaiton dengan api kecil, masukkan bawang putih, biarkan bawang putih masak dengan perlahan supaya minyak zaiton bersatu dengan bau bawang putih. Masak hingga kekuningan.Ketepikan
2. Gaul kan sotong dan udang dengan serbuk lada hitam dan garam.Goreng hingga masak.Sekejap sahaja.
3.Panggang buah tomato
4. Masukkan spagheti ke dalam MANGKUK BESAR. Masukkan bahan seafood, lada hitam, serbuk gravy, sedikit garam , cili flake, daun pasley, buah tomato, daun ketumbar  dan minyak zaiton bercampur bawang putih ( masukkan sedikit2 takut terlebih minyak )
Gaul sebati dan siap utk di makan.

SELAMAT MENCUBA




Wednesday, 16 September 2015

CAKES ~ KEK

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT MOIST

 RUSSIAN CAKE

 WALNUT CARROT CAKE
SIZE 18 X 9
4 KILO
 RAINBOW CAKE
CHEESECREAM

 KEK COKLAT MOIST

 CARAMAL CAKE

 KEK COKLAT MOIST
4 KILO
SIZE 18 X 9

 WALNUT CARROT CAKE

 COKLAT SPOUNGE CAKE
FRESH CREAM

 KEK COKLAT MOIST


Nak oder WHATSAP KKZU YA 017 6331252
Boleh delivery atau pickup di rumah kkzu di Bandar Bukit Mahkota, bangi
KLIK SENARAI HARGA DAN JENIS KEK

Saturday, 12 September 2015

JOM belajar !! zero to hero



 
SHAYIDDAH ( KUALA LUMPUR )
2 JENIS KEK
RED VELVET & KEK COKLAT MOIST



Nak hadir whatsap kkzu 017 6331252
Kelas boleh di attend pade selasa hingga Ahad
Kelas berkumpulan @ kelas personal..


Kelas personal berlangsung pada hari SELASA hingga JUMAAT ( datang seorang atau berdua )
Bermula jam 9.30 pagi hingga selesai ( lebih kurang 2 petang )
Belajar 2 @ 3 jenis kek atau lebih ( harga mengikut jenis kek )
Deposit rm 100 di perlukan pada setiap booking kelas.( no account akan di beri kemudian )
Pilih tarikh dan jenis kek yang nak belajar
Kek yang di ajar adelah size sepertimana kkzu jual ( 2 kilo ) dan boleh bawa balik semua jenis kek ( hasil membaking )
Tidak perlu membawa ape2 kerana semua barang keperluan di sedia kan.
Whatsap kkzu 017 6331252 
Jika nak hadir kelas personal  pada  Sabtu atau Ahad boleh beritahu kkzu ( sebelom kelas berkumpulan di book )



( KELAS PERSONAL )

1. Mascarpone  Tiramitsu Cake  ~  rm180
2. Walnut Carrot Cake ~ rm 180
3. Caramel Cake ~ rm 150
4. Red Velvet Cakes ~ rm 180
5. Red Velvet Cupcakes ~ rm 180
6. Marble Cheese Brownies ~ rm 150
7. Rainbow cakes ~  RM 180
8. Coklat Cheese Moist Cakes ( unbake ) ~ CCMC ~ rm150
9. Black White Russian Cakes ~ rm180
10. Membuat  spounge cakes ( blueberry @  strawberry filling  ) dan Melepe freshcream pade kek ~ rm 180
11. Durian cheese cakes ( unbake )~ rm 150
12..Oreo Blueberry cheesecake ( bake ) ~ rm 180
13.Japanese Cotton cheese cake with  blueberry &  topping ~ rm 180
14. Kek coklat moist with ganache topping ~ rm 180
15. Double coklat Indulgent ~ rm 200
16.Coklat cupcake & buttercream deco swirl  roses ~ rm 180

*************

(KELAS BERKUMPULAN )

Kelas berkumpulan seramai 4 orang berlangsung pada SABTU &AHAD
Bermula jam 9.30 pagi  hingga selesai ( lebih kurang jam 4.30 petang )
Belajar 4 jenis kek yang telah di tentu kan jenis nya
Deposit rm 100 di perlukan pada setiap booking
Kek yang di ajar akan di bahagi empat untuk di bawa pulang ( 4 jenis ) berat 2 kilo setiap kek
RM 250 setiap seorang ( 4 ORANG )
Kek akan di buat bersama sama
Kelas akan terbatal jika kurang dari 2 orang. ( deposit di pulangkan jika kelas terbatal atau deposit di bawa ke kelas minggu seterus nya )
Tidak perlu membawa apa2  kerana semua barang barang keperluan membaking di sediakan.
Berehat sebentar tengahari ( makan tengahari & solat )
Kelas berkumpulan memberi peluang kepada pelajar membayar harga lebih rendah untuk  4 jenis kek
WHATSAP KKZU 017 6331252 
*  Jika datang 1geng sendiri 4 orang ( boleh pilih jenis kek )


**INFO ALAMAT

DAPURKAKZU
No 46, jalan bm 3/20
Bandar Bukit Mahkota
Bangi 
Selangor


( rumah teres setingkat )
info: IKUT HIGHWAY KL SEREMBAN ~ MASUK TOL PUTRA MAHKOTA ~ JUMPE TRAFFIC LIGHT ~ JALAN TERUS JUMPE PETRONAS ~ MASUK KANAN ~ JALAN TERUS JUMPA SURAU AL MUJAHIRIN { PADANG BOLA } ~ haaaa itulah seksyen 3, carik carik laaa lorong BM 3/20 ye ..

phone ( WHATSAP )~ 017 6331252
~ bersebelahan Bandar Sri Putra dan Kolej Islam ( kuis )~

Mule : 9 .30 pagi (tolong tepati mase ini )

CUTI PADA ISNIN
**KELAS ADELAH PEMBUATAN KEK DARI MULA MEMBANCUH HINGGA SIAP TOPPING 

Wednesday, 9 September 2015

Dapurkakzu KELAS MEMBUAT KEK



 

6 SEP 2015
4 JENIS KEK
RED VELVET, RUSSIAN CAKE, COKLAT INDULGENT & CCMC
AIMI..SENAWANG
DEELA..KELANG
NOOR..SALAK TINGGI
CIKGU SHIKEEN ...BUKIT BERUNTUNG

TERIMA KASIH..BUAT KEK SELALU YA
 

Ini ade lah kelas berkumpulan...( 9.30 pagi hingga 4 petang ) rehat waktu solat dan makan tengahari
rm 250 seorang
Belajar 4 jenis kek seramai 4 orang
Buat kek bersama sama di bantu sepenuhnya oleh kkzu
Bermula dari membancuh  adunan , membakar hingga menopping kek.
Kelas personal juga boleh ( seorang @ 2 orang )
Jika nak hadir boleh whatsap kakzu 017 6331252
Lokasi : BANDAR BUKIT MAHKOTA, BANGI

KLIK SINI untuk melihat jenis jenis kek dan lokasi

Monday, 7 September 2015

#CAKES di DAPURKZU

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 11

 RED VELVET CAKE

 RAINBOW CAKE

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 18X 9
4 KILO

 KEK COKLAT MOIST

 RUSSIAN CAKE

 RED VELVET CAKE

 RUSSIAN CAKE
COKLAT INDULGENT

 RUSSIAN CAKE

 KEK COKLAT MOIST

 RUSSIAN CAKE

 COKLAT INDULGENT


 RED VELVET CUPCAKE

 WALNUT CARROT CAKE

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT

 RED VELVET

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT MOIST

KEK COKLAT MOIST

Hai..!!
Nak oder boleh WHATSAP KKZU YA 017 6331252
klik SENARAI HARGA YE
Boleh delivery ke sekitar lembah kelang atau pickup di rumah kkzu di bangi