Sunday, 3 April 2011

TALAM JAGUNG

























Mari cube buat dan makan talam jagung....temanye ikut bendere negeri KEDAH..kuning  dan hijau...makan sepotong pasti nak lagi...



BAHAN BAHAN


bahagian bawah

240 gm tepung beras
1150 ml santan
60 gm tepung gandum
1/2 cawan gula
1/2 tin jagung dalam tin (cream style)
sedikit pewarne kuning
1 tbsp tepung ubi

care2
1. Campurkan kesemua bahan atau diblender
2. Masak atas api sederhane hingge naik wap
3. Tuang dalam acuan 11x11 yang dialas plastik dan kukus selame 20 minit

bahagian atas
150 gm tepung gandum
1 cawan gula
3 cawan santan pekat(700 ml )
1 tbsp pandan paste
2 biji telur

care2

1. Blender kesemua bahan dan kacau atas api hingge naik wap
2. Tuang keatas lapisan bawah tadi
3. Kukus hingge masak selame 30 minit

No comments:

Post a Comment