Friday 22 April 2011

DAGING CILIAPI PETAI







Resepi ini di ajar oleh mak mertua kkzu dan menjadi antare lauk kegemaran anak anak kkzu.Lagi pedas lagi kow kow.


resepi; gobok buruk

BAHAN BAHAN



800 gm daging lembu
4 papan isi petai 
30 biji cili api
1 biji bawang besar
5 biji bawang kecil
1 keping asam keping
1 inci belacan
5 batang kacang panjang


CARE CARE


1.Tumbuk cili api, bawang besar , belacan dan bawang putih hingge hancur.
2. Panaskan 1/2 cawan minyak dan tumis bahan tumbuk hingge garing.
3.Masukkan daging dan masak hingge daging empuk ( kalau daging masih liat boleh masukkan sedikit air )
5. Masukkan asam keping, petai dan kacang panjang.
6. Sesuaikan rase garam dan gula nye.



No comments:

Post a Comment