DAGING CILIAPI PETAI
Resepi ini di ajar oleh mak mertua kkzu dan menjadi antare lauk kegemaran anak anak kkzu.Lagi pedas lagi kow kow.
resepi; gobok buruk
BAHAN BAHAN
800 gm daging lembu
4 papan isi petai
30 biji cili api
1 biji bawang besar
5 biji bawang kecil
1 keping asam keping
1 inci belacan
5 batang kacang panjang
CARE CARE
1.Tumbuk cili api, bawang besar , belacan dan bawang putih hingge hancur.
2. Panaskan 1/2 cawan minyak dan tumis bahan tumbuk hingge garing.
3.Masukkan daging dan masak hingge daging empuk ( kalau daging masih liat boleh masukkan sedikit air )
5. Masukkan asam keping, petai dan kacang panjang.
6. Sesuaikan rase garam dan gula nye.
No comments:
Post a Comment