hai..!!
Jumpa kkzu di majalah SAJI TERBARU raya BULAN OGOS 2013.
Terima kasih buat Rosparadila Abdul Rahman wartawan eksekutif dan jurufoto yang penuh semangat shoot photo2 di rumah kkzu, Encek Jasman Mat Noor.
Dok selak selak helaian majalah jumpa laa Azlita aziz, Peserta peserta Master Chef Malaysia dan ramai lagi.
Wokehhh, selamat menjamu mata dan selera ya.
Hahaaaa tiada deringan phone dari pembaca majalah SAJI sebab tiada no phone di sertakan...heee
Ni no kkzu ~ 017 6331252 ( untuk sebarang oder CAKE dan book Class lepas raya ya )
▼
Friday, 26 July 2013
Wednesday, 24 July 2013
Tuesday, 23 July 2013
BISKUT almond COKLAT CHIPS
HAI..!!
Awal awal lagi kkzu dah tanam azam taknak buat koi raya yang takde potensi nak habis, sebabnya anak anak kkzu bukan lah pemakan koi raya yang tegar tapi kalau biskut CHIPs ni insyaallah depe suka dan kanak kanak juga akan suka.
Ada banyak versi coklat chips, ini salah satunye, sangat senang nak buat , ibarat macam buat koi cekodok.
Akhirnya dalam kemalasan dan ketaklaratan badan ni akhirnya terjadi juga 6 balang besar biskut almond coklat chips.Kkzu buat 2 versi..coklat pekat ( KLIK DISINI UTK RESEPI LAIN ) dan coklat sederhana.Nak bawak balik rumah mak dan mertua juga.
Resepi ini juge ade di dalam MAJALAH SAJI keluaran terbaru bumper raya ogos 2013.
Nak simpan energy utk maraton kek minggu depan utk oder raya..alhamdulillah..
SUMBER : DAPURKAKZU
ALMOND COKLAT CHIPS COOKIES
180 gm mentega
30 gm shortening
1 kuning telur
50 gm gula perang
50 gm gula castor
180 gm tepung redrose
30 gm tepung ubi
½ tsp soda bikabonate
½ tsp coklat emulco
100 gm coklat chips
60 gm almond nibs
30 gm shortening
1 kuning telur
50 gm gula perang
50 gm gula castor
180 gm tepung redrose
30 gm tepung ubi
½ tsp soda bikabonate
½ tsp coklat emulco
100 gm coklat chips
60 gm almond nibs
CARA CARA
Satukan tepung redrose, tepung ubi dan soda bikabonate
Putar shortening, mentega, gula dan telur hingga sebati
Masukkan coklat emulco
Masukkan almond nibs dan coklat chips
Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh
Ambil sejemput adunan dan susun di dalam dulang pembakar dan tekan dengan garpu
Bakar biskut selama 20 minit dengan suhu 180 C.
Putar shortening, mentega, gula dan telur hingga sebati
Masukkan coklat emulco
Masukkan almond nibs dan coklat chips
Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh
Ambil sejemput adunan dan susun di dalam dulang pembakar dan tekan dengan garpu
Bakar biskut selama 20 minit dengan suhu 180 C.
·
Tips : masukkan tepung sedikit sedikit untuk
mendapat doh yang yang tidak keras.
Monday, 22 July 2013
Cakes di DAPUR KAKZU ( oder di bulan ramadhan )
HAI..!!
Kebetulan di bulan ramadhan ini banyak oder kek karamel dan rainbow cake dan kebanyakkannye di delivery ke Putrajaya...Hahahaaa berjangkit , orang kate..
KLIK DI SINI UTK SENARAI HARGA KEK YA
rainbow cake
rvc
rainbow cake
walnut carrot cake
kek karamel
marble cheese brownies
rainbow cake
Kebetulan di bulan ramadhan ini banyak oder kek karamel dan rainbow cake dan kebanyakkannye di delivery ke Putrajaya...Hahahaaa berjangkit , orang kate..
KLIK DI SINI UTK SENARAI HARGA KEK YA
rainbow cake
rvc
rainbow cake
walnut carrot cake
kek karamel
marble cheese brownies
rainbow cake