Monday, 26 March 2012

JAPANESE COTTON CHEESECAKES WITH TOPPING

Kek ini telah di oder oleh costemer kkzu dari UPM..Melihat kepade ayat power atas kek sudah pasti untuk yang tersayang kan.Sedap di makan bersame filling.


 Kek yang baru siap di bakar, belum pakai baju lagi. kek masih togel.Kek ini apebile di bakar akan naik tinggi tetapi apebile di keluarkan dari oven kek akan menurun sedikit.



Part ini yang paling penting dalam penghasilan japanese cotton cakes  iaitu MERINGUE iaitu adunan putih telur dan gula halus.Putar sehingga adunan tidah jatuh apebile di terbalikkan.Ramai yang tanye mengape kek mereke padat aje..inilan jawapannye..



Bahagian ini ialah campuran meringue dan adunan cheesecream.dan bahan bahan lain.Putar kaedah kaup 
balik sahaja.

by ; Chef zam
rujukan ; sasha rahmat

RESEPI NYE KLIK DI sini.


.

2 comments: