Wednesday, 20 April 2011

LASAGNIA...







bahan bahan

bahan A
Kepingan lasagnia direbus dalam air yng dicampur sedikit minyak..angkat dan toskan

bahan B
inti daging...
daging kisar
2 biji labu bawang besar
3 ulas bawang putih
2 sudu besar cili mesin
2 sudu kecil lade hitam
1 tin sos spagheti( tin kecil)
2 sudu besar rempah kari
1 tin cendawan butang hiris nipis
gula dan garam

care2 nyer
1.Tumis bawang, masukkan cili mesin,rempah kari,sos spagheti, kacau sebati dan masak sebentar

2. Masukkan daging kisar,lade hitam cendawan,gula dan garam, kacau  hingge masak.Sesuaikan rase garamnye.

bahan C
sos putih...
600 ml susu segar
3 camce besar tepung gandum
1 sudu kecil black pepper

masak atas api hingge pekat.

bahan D
250 gm cheese mozarella.

CARE CARE...

1. Sapu minyak dalam loyang @ ape ape bekas foil
 
2. Lapisan pertame letak kepingan lasagnia...lapisan kedue inti daging...lapisan ketiga sos
putih.Ulang proses hingge habis.
3. Akhir sekali letakkan cheese mozarella di atasnye.
4. Bakar di dalam oven suhu 180 C selame 1 jam @ hingge cheese nye keperangan.

No comments:

Post a Comment