Friday, 16 September 2016

KEK (dapurkakzu )

 RUSSIAN CAKE
SIZE 9

 KEK KARAMAL

 RUSSIAN CAKE
SIZE 9

 KEK KARAMAL

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9

 RED VELVET CAKE
SIZE 9

 KEK COKLAT MOIST
ruang kosong tu utk coklat mm
letak last minit sbb costemer nak bawak balik jauh kek ni

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9

 RUSSIAN CAKE
SIZE 9

 RUSSIAN CAKE
SIZE 9

 CCMC
COKLAT CHEESE MOUSSE CAKE
SIZE 9

CCMC
 SIZE 9

 CCMC
SIZE 9

 MARBLE CHEESE BROWNIES

 KEK COKLAT MOIST

 RED VELVET CAKE
SIZE 9

 RUSSIAN CAKE
SIZE 9


 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 9
KEK COKLAT MOIST
SIZE 18 X 9
4 KILO

Assalamualaikum  semua...
Semua kek kek ini telah di delivery kan ke sekitar lembah kelang .Ada juga yng self pickup di rumah kkzu di BANDAR BUKIT MAHKOTA, BANGI.
Nak oder boleh WHATSAP KKZU 017 6331252

KLIK senarai jenis kek & HARGA

FB PAGE : DAPURKAKZU
IG : DAPURKAKZU
WECHAT : DAPURKAKZU

Wednesday, 14 September 2016

ChocOLATE WALNUT TORTE CAKE


Hai...
Kakzu dah cube....sedap tauuu
Tenkiu fifi  yng telah mengshare resepi kek ini cume kkzu olah sedikit megikut cara kakzu
Nak oder Whatsap kkzu 017 6331252

CHOCOLATE WALNUT TORTE CAKE

RESEPI :   ELLA FIFI
OLAHAN DAN DI CUBA ; DAPURKAKZU

Bahan A:
210 gm butter
150gm gula castor

Bahan B:
 9 biji kuning telur

Bahan C:
 8 biji putih telur
90gm gula castor 
1/2 tsp cream tar tar
* putar menjadi meringue

Bahan D:
60gm tepung naik sendiri
60gm serbuk koko

70 gm Walnut ( cincang halus )


Cara cara
1.  Putar  bahan A sampai kembang.  Masukkan kuning telur dan campuran D yang telah di ayak
2. Kemudian masukkan bahagian  C (meringue ) Campuran ini kaup balik sahaja .Akhir sekali masukkan walnut
3.  Bakar dalam loyang 9 inci ( bahagikan kepada 2 loyang ) separuh2  adunan ( bakar 2 loyang )
4.  Bakar suhu 170 selama 40 minit 


PHILIPINES WHITE CHOCOLATE CREAM

Bahan A:
70 gm instant custard ( ade jual di bakery )
190 gm susu segar
1/2 st vanila Esen
kacau atas api ( double boiler hingga adunan memekat) Sejukkan sebentar

Bahan B: Double Boiler ( cairkan )
200 gm White Chocolate Compound 

Bahan C:
450 gm fresh cream diputar  soft peek ( kental )
Cara:
1.Campurkan white coklat ke dalam adunan custard. Kacau sebati
2. Masukkan ke dalam freshcream dan kaup balik sebati.Sejukkan sebentar da;am petisejuk

BAHAN LAPISAN DI DALAM KEK
 2 keping Chocolate Crispy ( 260 gm )di cincang kasar
Chocolate Ganache (300gm Chocolate masakan dan 100gm uht whipping cream ) masak atas double boiler . Masukkan dalam plastik  piping

Cara Melapis:
1.  Bahagikan kek kepada 4 bahagian.
2.  Sapukan cream
3. Picit ganache
4. Tabur Chocolate Crispy.  Ulang sehingga 3 layer
5.  Akhir sekali salut kek dengan cream dan hias ikut kreativiti.



Sunday, 11 September 2016

Jom MASAK !!

ikan merah masak lemak

 SAMBAL TEMPOYAK

 IKAN BAWAL MASAK KARI

 UDANG MASAK LEMAK CILI API

 BUBUR KACANG DURIAN

IKAN BELIS PETAI

IKAN SIAKAP MASAK TEMPOYAK

BIHUN SOTO

hAi
Jom masak !!
Jom makan...kkzu masak bile kkzu free..hidang dalam pinggan lama cenggini buat nostalgia masa kkzu kecik kecik menggamit semula
Jika tak masak nasi kukus ayam berempah @ nasi kerabu ayam percik menjadi peneman setia . Kedua dua menu ni di jual berdekatan dengan rumah kkzu yng mana harga nya berbaloi baloi...nasi kukus rm 4..nasi kerabu rm 5

Lepas raya haji kelas berjalan seperti biasa ( SABTU  & AHAD ) kelas berkumpulan
rm 250 seorang belajar  4 jenis kek
Nak hadir boleh WHATSAP KKZU 017 6331252
Kelas terdekat pada 18 hb september ( Ahad )