Saturday, 17 January 2015

dapurkakzu cakes

 RUSIIAN CAKE
 BLACK FOREST CAKE

 WALNUT CARROT CAKE

hAI..
Nak oder kek boleh whatsap kkzu ya 017 6331252
Kami delivery ke sekitar lembah kelang dengan cas yng minima.
BOLEH KLIK SENARAI HARGA dan jenis jenis kek .
Terima kasih kepada semua yng sudi mengoder dan bakal mengoder kek ya.

 KEK COKLAT MOIST
SIZE 18X9


RVC
RED VELVET
18X 9
 KEK KARAMAL

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT MOIST

 KEK COKLAT MOIST

RUSSIAN CAKE

Wednesday, 14 January 2015

TOMYAM PERIUK

TOMYAM PERIUK

Suka suka nama tomyam periuk, makan ketika baru masak lagi ngam.Masukkan segala jenis seafood lagi la kow kow.Yng penting ini bukan tomyam banyak sampah.Eikkk ape hal lak tu.Deme yang kata, kalo makan kat kedai ,tak semua la kan banyak sampah dari isi . Puas dok selak selak kuah, tak jumpa sea food nya, yang banyak jumpa bawang holand. Entah la dek, gamak nya sewa kedai mahal , gaji pekerja mahal, bahan mentah mahal, bak kata segala nya mahal lah.
Haaaa TOMYAM home made di jamin banyak isi, ate sendiri masak kan.


sumber : dapurkakzu



BAHAN BAHAN 
* Anggaran sahaja ya, bergantung pada kuantiti dan keseuaian rasa anda *

10 cawan air
5 batang serai ( hiris serong serong )
2 biji buat tomato ( belah 4 )
20 biji cili api ( ketuk )
5 helai daun limau purut ( carik kan )
1 biji bawang holand ( hiris nipis )
4 kiub tomyam nor ( pilihan )
2 sudu besar jus limau
1/2 cawan susu cair
garam & gula 

2 ketul dada ayam ( hiris nipis )
5 ekor sotong ( potong kecil )
10 ekor udang
daging hiris ( siap rebus )

CARA CARA
Panaskan air hingga gelegak, masukkan serai, rebus selama 5 minit
Masukkan ayam,sotong, udang & daging
Masukkan bawang cili api, buah tomato
Masukkan kiub tomyam ( pilihan ) dan jus limau'
Masukkan susu cair
Sesuaikan garam dan gula dan rasa masam tomyam
Akhir sekali masukkan daun limau purut.






Monday, 12 January 2015

Mari belajar membuat cakes



 Hai..
KELAS personal maknanya belajar kek sorang2, bawak balik kek semua 3 biji.
Nak belajar 2 jenis kek juga boleh ( rm 400 buat 2 kek )
Jika belajar 3 kek ikut harga jenis kek
Jika nak hadir boleh whatsap kkzu 017 633 1252
klik JADUAL TERBARU untuk melihat jenis kek dan date

 proses menuang ganache


NURUL ( PERSoNAL KELAS )
SRI KEMBANGAN
7 JAN 2015
RVC, COKLAT INDULEGENT & RAINBOW CAKE ROSES

Sunday, 11 January 2015

Mari membuat kek di DAPURKAKZU

Cikgu  Hidayah



 Ila

 Hai..
gambar gambar sekitar kelas pada minggu yang lalu
Terima kasih ya.
Ade yang datang sejauh dari sabah, alhamdulillah, kkzu berharap agar semuanya aktif membaking selepas belajar asas membuat kek.
Jika anda nak hadir boleh whatsap kkzu 017 6331252 dan KLIK JADUAL TERBARU ~ boleh pilih date nak hadir ~


 KAK RAHMAH, ILA & HIDAYAH
4 january 2015
coklat indulgent, walnut carrot cake, ccmc & rvc

** ade berempat tetapi hanya bertiga dalam gambar
 

 Semua kek boleh di bawak pulang

 coklat indulgent & walnut carrot cake

 ccmc & rvc

Kak rahmah, ila & Hidayah
4 january 2015
coklat indulgent, walnut carrot cake, ccmc & rvc