Wednesday, 29 October 2014

CEKODOK KEMBONG


CEKODOK KEMBONG

Sebenar nya kan kzu dah makan cekodok ni masa kkzu zaman bebudak sekolah lagi, bertahun dah cekodok kembong ni wujud, tapikan dah puluh tahun  juga tak buat cekodok kembong. Ade 2 resepi, 1 pakai air panas je 1 lagi pakai yis mauripan.
Masa nak bancuh dan bulat bulat kan cekodok ni , sorang sorang tanya , mak nak buat ape tu, alahai anak, mentang mentang lah mak hari hari dok buat kek, sekali sekali dok uli cekodok , pelik gamak nye deme.
Pada kzu sedap di makan waktu sejuk, kalo panas agak lembik isi dalam nya.

SUMBER :  ZUNAIDAH

BAHAN BAHAN

3 cawan tepung gandum
3 cawan air panas
1/2 cawan susu pekat
sedikit garam

Satukan  kesemua bahan di atas, kacau sebati ( AKAN JADI SEPERTI DOH )
Biarkan suam jap
Basahkan tangan dan ambil sejemput doh cekodok, bulat bulat kan.Letak kan di atas kertas berminyak ( pembungkus nasi lemak kan berminyak ) atau masukkan terus ke dalam kuali.
Goreng sehingga kekuningan ( kacau selalu supaya masak sebati )


Tuesday, 28 October 2014

CAKES...

2 tiers cake
size 9 dan 8 inci
RVC & RAINBOW CAKE

hAI..
Ini adelah oder oder yang lepas ya, telah di delivery kan ke sekitar lembah kelang dengan cas yang minima, ade juga yang pickup  di rumah kzu di bandar bukit mahkota.
Nak oder boleh KLIK SENARAI HARGA KEK dan whatsap kzu ( 017 6331252 )
Nak hadir kelas boleh KLIK JADUAL KELAS

KEK COKLAT MOIST
KIT KAT
MARBLE CAKE

RVC CUPCAKE

CCMC ( COKLAT CHEESE )

WALNUT CARROT CAKE

RUSSIAN CAKE


KEK COKLAT SIZE 18X9
 

 
RUSSIAN CAKE

RVC CUPCAKE

RUSSIAN CAKE

OREO BLUBERRY CHEESECAKE

MASCARPONE TIRAMITSU

RUSSIAN CAKE

KEK COKLAT MOIST


KEK COKLAT MOIST

KEK COKLAT MOIST

RED VELVET CAKE
 
 
 RAINBOW CAKE

 
COKLAT INDULGENT

RAINBOW CAKE

COKLAT INDULGENT
RUSSIAN CAKE

RUSSIAN CAKE

RAINBOW CAKE

RED VELVET CAKE

CCMC ( COKLAT CHEESE )

KEK COKLAT MOIST

Sunday, 26 October 2014

Kelas membaking ( DAPURKAKZU )




 HASLINDA ( SUBANG )
22 OKTOBER 2014
COKLAT INDULGENT, MASCARPONE TIRAMITSU CAKE & RAINBOW CAKE


mARI belajar menbaking, ade lah di beritahu bahawa kelas kek kkzu adelah kelas pembuatan kek dari mula mebancuh hingga melepe dan mendeco se adanya ya.
Sesuai untuk beginner yang baru  mula nak belajar membaking atau pada anda yang tak pernah membaking langsung atau pada anda yang nak menambah variaty jenis jenis kek.
Boleh masuk kelas persenal belajar 3 jenis kek ( atau lebih pun boleh ) atau masuk kelas group 4 orang dan belajar 4 jenis kek. 
Nak tahu info lebih lanjut mengenai lokasi dan yuran boleh KLIK INI dan whatsap kkzu utk hadir ( 017 6331252 )

 





 LIN ( TRENGGANU ) 24 OKTOBER 2014
RUSSIAN CAKE, MARBLE CHEESE BROWNIES, RAINBOWCAKE & OREO BLUBERRY CHEESECAKE


 boleh bawak  balik semua kek ini...( kelas persenal )

peace ..!! dari abang kecik ( bodyguard mama )..hee