Friday, 29 March 2013

Cupcakes & BOX


cup cakes & box
cupcake size L ~ ngam ngam kotak ~ tak gegar

cupcake size M ~ ade ruang sedikit

 KEK COKLAT MOIST with B/cream



Thursday, 28 March 2013

Ikan Siakap kukus ~ steam



hai...

Beralih laa pulak kepda resepi lauk pauk ye,,sebenarnye kan kkzu buat ikan kukus steam ni 2 ekor besar laa jugak hingga kene gune pengukus size 40,,hahaaa tetapi kan punye laaaa lupe nak snap gambar sebab anak anak kkzu dah ketuk ketuk  meja lapau nak makan,,haaaaaha.Sudah pasti makanan diet tetapi punyai rasa original ikan tanpa minyak kan.

Sebelom ikan di kukus kami sekeluarga telah ke kedai ikan bakar terkenal di bangi sehari sebelomnye.Yang kelakarnye  ,,eeihh kelakar ke,, harge yang di tawarkan 3 kali ganda dari harge ikan di pasar.Mahal kot tetapi tu laah kan kalau di fikirkan kos sewa kedai besar tuu, kos gaji pekerja, kos kite dok santai santai tanpe perlu menyiang ikan,tau tau dah siap terhidang atas meja kan,,,dah pasti kene bayar lebeeyyyy aaarrrr.
Lain laaa kalau masak sendiri kat rumah kan..jadi kan  rajin rajin laaa masak sendiri ye,,sekali sekala ape salahnye makan kat luar kan tapi kkzu lebih suke pilih kedai yang kkzu tak boleh nak masak hidangan tuu kat rumah contohnye steak ke, sate ke ,,ape ape saje laaaa.Kalau setakat nak bayar rege ketam yang mencecah rm 60 sekilo..pilihan kkzu beli ketam besar besar sekilo rm 22,,masak sendiri lebih jimat dan yang penting masa nak menyediakan nye sangat laaa cepat kan menu seafood ni.Jangan maaraahh yea..lain laa kalau nak buat kek ,,memerlukan 3 hingga 4 jam siap deco,,lebih baik oder je kan,,hahaaa gitu.

Jom kite skodeng resepinye

SUMBER : SENDIRI PUNYE DAPUR

BAHAN BAHAN
 1 ekor ikan siakap besar ~ siang dan lumur dengan asam jawa @ limau
daun saderi ~ di kerat halus ( ikut laa nak banyak mana ye )Aromanye yang wangi membuatkan hilang hanyir ikan tu
2 inci halia ~ hiris halus
1 labu bawang besar ~ hiris nipis
3 ulas bawang putih ~ cincang halus
2 biji perahan limau kasturi
1/2 cawan sos tiram ~ bancuh dengan 1/2 cawan air ( ikut laa nak kuah nye banyak mana )
10 biji cili padi ~ hiris halus
2 sudu makan minyak masak

 CARA CARA

Letak ikan di dalam bekas yang sesuai
letakkan kesemua bahan bahan di atas ikan.
Kukus selama 10 minit @ hingga ikan masak dengan api kukusan yang gelegak.
Itu aje,,dah siap, Jangan  lupe letak perahan air limau ye sebelom dan selepas di kukus.
Wajib nye makan panas panas,,kire baru lepas keluar dari kukusan,,baru laah kow kow punye taste.






Tuesday, 26 March 2013

Monday, 25 March 2013

Cakes di dalam DAPURKAKZU

 KEK karamel
 RAINBOW CAKE
DESIGN DARI owner kek ini

 red velvet size besar 4.5 kilo
size 10 x 20
 muffin coklat triplle
siap pack
 rvc

 RAINBOW CAKE


 RAINBOW CAKE

 COKLAT INDULGENT


RED VELVET ROSES
HAI...

kebanyakan kek kek ini telah di delivery kan ke sekitar  LEMBAH KELANG dengan cas rm 10 ke rm 15
Delivery biasanye waktu pagi hingga tengahari.

Sunday, 24 March 2013

Di Dapurkakzu

 hai....

amboiii santai sungguh kawan kite ni dok buat kek kan..

Cuaca bulan mac hingga jun di jangka panas terik kan...so ade sedikit panas bile dok kat dapor bersama dengan oven walaupun ade econ gitu.

Terima kasih buat semue yang sudi hadir  dan bakal hadir ke DAPURKAKZU ye..semoga kalian mendapat manfaat darinye.
Info selanjutnye boleh laaa LIHAT LIHAT DISINI.

Untuk pengetahuan semua ade sedikit rombakan harga untuk KELAS BULAN MEI DAN SETERUSNYE sesuai dengan peredaran masa dan kos operasi yang semakin tinggi ye,, be happy dan enjoy makan kek bile dapat buat dengan hasil air tangan sendiri kan.


Eda ~ coklat indulgent & rvc
19 hb mac


Sue su
23 hb mac
marble cheese brownies & rvc


Aien & kakak
24 hb mac
rainbow cake & black white russian cake


 black white russian cake

rainbow cake & black white russian cake