sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 15 March 2012

INDULGENT CAKES ( oder punyee )




Minggu ni cuti sekolah kan...aloya alahai minggu ni minggu malas dan teramat malas nak berasapkan dapur.Nak masak lauk pauk bagaikan ade rantai yang mengikat jari jemari ni.Sebab anak anak bujang ni pagi pagi dah sarapan yang comfirm beli kat kedai mak jemah tu je.Lepas tuu depe gigit gigit lak jajan ape ape yang ade.Kalau depe melalak betul betul lapor baru makcik ni mengasapkan dapor, tuu pun tengahari ni cadangnye nak buat nasi goreng tomyam je.Anak bujang yang 2 orang lagi tuu keje sambilan cuti sekolah ni, yang tinggal 2 orang aje, ayahnye pulak memang tak balik tengahari makan on time.
Apepun layan je lerrr gambar gambar kek indulgent ini yeeee....

Indugent cakes yang telah di oder oleh rakan rakan fb kkzu.Kebanyakan kek kek ini telah kkzu delivery kan ke merate tempat ( hanye sekitar lembah kelang ) aje.Kalau nak oder kene awal ye sebab nak menyiapkan kek ni amik mase jugak atau kalau nak buat sendiri kene hafal dulu skripnye.Boleh teropong kat SINI @  SINI resepinye ye gengs.Due due pun boleh you all follow resepinye.
Hari ini kkzu telah mencuba lagi satu variasi coklat indulgent cakes, nanti kite tunggu hasilnye ye.Kek sedang mengeras dalam petisejuk, dan tunggu mase aje untuk  di sembelih dan masuk ke tekak tukang tester cakes yang tak perlu di bayar...makan pree gitu sape lagi kalau bukan anak anak kakzu dan cik asben tukang komplin dan komen no 1.
Akhir akhir ini semue kek indulgent kkzu semuenye variasi coklat penuh, maknenye takde lagi belang belang putih ( mousse putih ).Rate rate semuenye suke yang coklat aje.Jadi sape yang mintak mousse putih tidak akan di layan ye...( macam keras jek bunyinye kan ).






No comments:

Post a Comment