sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 22 August 2011

BISKUT KACANG



RESEPI ; GOBOK BURUK


BISKUT KACANG


1. 1  MANGKUK KACANG TANAH YANG TELAH DIGORENG TANPE MINYAK / PANGGANG DALAM OVEN SELAME 1/2 JAM ( GARING CUKUP MASAK ) DAN DIBLENDER SEPARE HALUS (TAK KIRE MANGKOK BESAR MANE )
2. 3/4 MANGKOK GULA ICING
3. 2 MANGKOK TEPUNG GANDUM
4. 1 MANGKOK MINYAK ( MINYAK MAZOLA, CAP BURUH,CAP PISAU ..BOLE AJE MANE MANE.

5. 1/2 TSP GARAM HALUS


notes ; biskut yang ori sudah tentu menggunakan minyak mazola sebab itu lah ade yang panggil BISKUT MAZOLA.


***BOLE JUGE GUNE SUKATAN CAWAN.


CARA CARA


1. GAULKAN KESEMUA BAHAN HINGGE SEBATI
2. MINYAK TUU MASUKKAN SEDIKIT SEDIKIT  YE..JANGAN TUANG SEMUA.
2. BULAT  BULAT KAN @ TEKAP GUNE PENEKAP YANG DISUKAI.

3. BAKAR SELAME 15 HINGGE 20 MINIT @ SEHINGGE MASAK.
4.SUHU 160 -180..


NOTES ; BISKUT NI CEPAT MASAK SEBAB TAKDE KANDUNGAN LEMAK DALAMNYE .

No comments:

Post a Comment