sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 20 August 2011

BISKUT FERRERO MALAYSIA




WOWWWW..nampak mewah coklat nye, crunch munchy.MARI COBA....mesti kanak kanak dan  mak budak suka....


RESEPI ; GOBOK BURUK


BAHAN BAHAN


240 gm butter
30 gm croquant @ cornflakes hancur
355 gm tepung redrose @ tepung gandum
95 gm almond powder
90 gm gula icing
50 gm tepung jagung
1 tsp esen vanilla
Almond nibs secukupnye ( panggang dulu )


CARE2..


1. PUTAR BUTTER DAN GULA ICING HINGGE SEBATI
2. MASUKKAN KESEMUA BAHAN DAN ULI HINGGE SEBATI
3. BULAT2 KAN DAN GOLEK2 DENGAN PUTIH TELUR DAN ALMOND NIBS YANG DI PANGGANG SEKEJAP.
4. BAKAR PADE SUHU 180 @ IKUT OVEN MASING2 SELAME 20 HINGGE  30 MINIT @ HINGGE GARING KEKUNINGAN.

5. SETELAH BISKUT MASAK SEJUKKAN SEBENTAR DAN CELUP BISKUT DI DALAM COKLAT MASAKAN  
YANG TELAH DI CAIRKAN.


notes ; boleh juge masukkan sebiji kacang almond @ kacang hazel nut di dalam biskut.








 




No comments:

Post a Comment