sila lah KLIK ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 21 July 2011

ALMOND LONDON





Resepi untuk almond london ni ade pelbagai dan macam macam.Kkzu biase buat yang ini.
Cerite mengenai  biskut ni kkzu selalu agak agak  je sukatan tepong tak pernah sukat pulak, ikut lembut diatangan.

ALMOND LONDON.( resepi 1 )

1 cawan @ seketul butter
1/2 cawan gula halus ( icing )
1 telor kuning
segenggam almond powder
tepung kek (self raising flour) secukupnye ( kkzu tk penah sukat tepung..tu lerr problemnye, selalu agak2 je keras lembutnye )

CARE CARE

1. Putar butter,gula dan telor kuning hingge lembut @ sebati.
2. Masukkan tepong kek dan almond powder
3. Uli hingge sebati dan lembut ( tak melekat ditangan )
4. Bulat2 kan dan masukkan kacang almond sebiji yang telah di panggang.
5.Bakar selama 20 minit @ sehingge masak pade suhu 160 C.

notes ; biskut ni cepat masak sebab kurang kandungan gula.

 notes ; cairkan coklat masakan dengan care double boiler, celop biskut dan masukkan dalam paper cup

notes ; tepong redrose berfungsi merangupkan biskut




No comments:

Post a Comment